Leg

Læs artiklen

Forestil dig: Det har været varmt og tørt i flere dage, og du er frygtelig tørstig. Du har ledt overalt efter vand - men kun fundet tør jord. Og så står der pludselig en svulmende vandingspose på et træ midt i haven. Hvis du var et tørstigt dyr, hvad ville du så gøre i denne situation?

Vi forventede ikke, at vandingsposer skulle blive spist af gnavere. Men nu hvor der er jævnlige varme dage, og det er meget tørt i lange perioder, hører vi i stigende grad om gnaverskader på poserne. 

Heldigvis er der en meget enkel og effektiv måde at beskytte dine tasker mod dyrebid. Og samtidig kan du også opmuntre til liv i din have eller andet område, du holder af.

For at forhindre tørstige dyr i at gnave på dine vandingsposer, kan du tilbyde dem noget vand i en lavvandet skål. Det betyder, at du også gør noget godt for dyrene i din have. På lang sigt kommer alle til gode. Fordi: Dyr er bofæller og hjælpere i vores haver. Det anbefaler NABU i øvrigt også. For NABU-ornitolog Stefan Bosch er rene og sikre bade- og drikkesteder nødvendige for mange dyrs overlevelse.

Byg et vandtrug i haven

En Bade- og drikkeområder til dyr bør indføres i din have nemt og du behøver ikke købe noget. Du kan blot bruge en lavvandet skål som vandtrug. Det er bedst at stille det et lidt afsondret og skyggefuldt sted. Det er vigtigt, at dyrene føler sig trygge der. Du kan også begrave skålen lidt, så der ikke kommer en kant ud. Det er også nyttigt, især for små dyr, hvis du udstyrer vanderen med et stykke træ eller en sten som landingsplads. Dette er især vigtigt for insekter som bier, humlebier eller guldsmede. Og hvem ved?ß: Måske vil et pindsvin besøge din have. Og nogle fugle vil helt sikkert tage et forfriskende bad i vandet.

Vi anbefaler, at du skifter vandet i vandbeholderen hver dag. Hvis vandet står stille for længe, ​​kan det blive grobund for myg.

Du kan finde mere information om dette emne i denne video:

 

Og hvis din taske stadig får et hul eller revner:

Her kan du finde oplysningerhvordan du kan reparere dine tasker med få trin.

Simple husholdningsredskaber er tilstrækkelige. Hvis du ønsker det, kan du også få restmaterialelapper og strimler hos os min genbrug poser. Så er reparationen endnu nemmere. Bed os om et reparationssæt - vi sender det til dig!

Her er et par tips til at sikre, at dine tasker holder i mange år:

  • Sørg for at håndtere det korrekt. Du kan finde en her instruktioner. 
  • Lad kun poserne stå på træet, når der er brug for dem. Hvis poserne ikke er nødvendige, kan du opbevare dem tørret og rengjort et tørt sted for at forhindre algerdannelse og beskytte dem mod ydre skader.
  • Tag posen ud af træet i hårde vejrforhold som storm, hagl eller frost. 
  • Sørg for, at hunde ikke tisser på posen.
  • Tag posen fra træet, når du slår græsplænen.
  • Brug ikke gammelt vand eller snavset vand. Snavs og alger kan tilstoppe hullerne. Hvis du stadig ønsker at tage gammelt vand fra en dam eller tønder, kan du filtrere vandet med en klud, mens du fylder. 

Her er en artikel om, hvordan du kan gøre det Forlæng levetiden på dine trævandingsposer.

0:00
/
Vis afspiller

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Ting du ikke bør gøre med din trævandingspose (brugsvejledning)

Hvad skal du bestemt ikke gøre med dine tasker? Du kan finde den ultimative liste her.

En oversigt over baumbad-sortimentet

baumbad tilbyder nu forskellige produkter: træposer lavet af PVC, træposer lavet af PE og G...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose