Ofte stillede spørgsmål om baumbad vandingspose

Vores kunder spørger

Du kan finde vejledningen til baumbadvandingsposerne i afsnittet

“Træviden” > “Instruktioner til vandingsposer”

Men hvis du gør det nu
Når du er her, kan du også få instruktionerne direkte her adgang online her

eller blot download:

Baumbad instruktioner på tysk

For at fylde baumbad-vandingsposen skal du udføre følgende trin:

1. Placer vandingsposen rundt om træstammen og luk derefter lynlåsen. (Bemærk: én pose vil komfortabelt dække op til 30 cm af træets omkreds. For større træer anbefales det at bruge to eller flere poser.)

2. Skub vandslangen (maks. 10 cm diameter) dybt ind i vandingsposens åbning (alternativt: "indsæt").

3. Fyld først vandingsposen kun ca. 1/6 (afhængigt af posevolumen mellem 10 L og 18 L) med vand, og løft derefter posen ved hjælp af de sorte løkker (ryst den). Dette er vigtigt for at sikre, at posen er i en oprejst position, ellers kan vandet ikke dræne ordentligt fra posen.

4. Fyld derefter posen helt op.

Afspil video

En trævandingspose er den ideelle vandingshjælp til træer. Tasken lægges rundt om bagagerummet som en jakke, lukkes med lynlås og fyldes derefter med vand. Vandet slipper langsomt ud og dråbe for dråbe gennem to små åbninger i bunden af ​​posen, hvilket sikrer en langvarig vandingsproces. Dette sparer dig for vand, tid, penge og bliver en #træsparer.

Afspil video

Trævandingsposerne er designet således, at vandet meget langsomt drypper ud fra to åbninger ved bundfoldene. Åbningerne er på venstre og højre side af posen. Hvis posen rystes og installeres korrekt i henhold til instruktionerne, vil den vande jorden under den dråbe for dråbe. En kapacitet på 75 liter er tilstrækkelig til en vandingsperiode på 6 til 9 timer, en 100 liters pose er tilstrækkelig til 9 til 12 timer. Jorden under vandingsposen er også beskyttet mod solen af ​​posen og forbliver fugtig under vandingsprocessen og efterfølgende. Dette gør det muligt for træet at absorbere vand gennem hele vandingsperioden, så det hele tiden kan fylde sine vandreservoirer. Denne type vanding er også kendt som "drypvanding" og er forklaret i detaljer på vores blogside.

Afspil video

For kunstvandingsposer er en dræningstid på 6 til 9 timer (75 L) og 9 til 12 timer (100 L) ideel. Vandet slippes ud i jorden i timevis gennem små åbninger på undersiden. Dette sikrer dyb vanding i timevis. Hvis dryptiden er meget længere, er der mulighed for, at vandet kan fordampe på grund af den omgivende temperatur i jorden. Dette ville resultere i, at træet ikke får den størst mulige mængde vand, der kunne opnås uden tab. Trævandingsposerne er designet, så der drypper vand ud af to huller ved bundfoldene. En til venstre og en til højre. Jorden under vandingsposen er også beskyttet mod solen af ​​posen og forbliver fugtig i vandingsperioden. Den fugtige jord er ideel til at lade træet absorbere vand og fylde sine vandreservoirer gennem hele vandingsperioden og derefter. Dette princip er også kendt som "drypvanding".

Afspil video

Stil træposen frit på en pæl "ved siden af" træet, hækken el
busk

I nogle træer begynder forgrening nær jorden, så det er ikke muligt at fastgøre vandingsposen til træet efter vores instruktioner.
I sådan et tilfælde er der også mulighed for at stille posen frit ved siden af ​​træet (men stadig over rodnettet).

For yngre træer betyder det, at posen skal placeres så tæt som muligt på stammen, mens man for ældre træer også kan vælge en vis afstand, da det underjordiske rodsystem allerede strækker sig over en meget større radius

Tasken er relativt robust og stabil på grund af sit solide materiale og den flade bund, og kræver derfor kun en lille støtte, såsom en træpind, der kan stikkes ned i jorden ved siden af ​​posen. Husk altid, at efter en tredjedel (et tidligere svar sagde 1/6) af fyldning, løfter du vandingsposen kort (ryster den om nødvendigt) for at sikre, at åbningerne er klare, og at vandet kan sive ned i jorden i dråber . Så fyld den helt op!

Denne metode er også meget velegnet til hække og buske. Her placerer du vandingsposen så tæt som muligt på hækken (eller busken), da rødderne ikke breder sig så meget under jorden som ved træer.


Hvis det ikke er muligt at sætte det op ved hjælp af proceduren beskrevet ovenfor, anbefaler vi at bruge baumbad Premium-vanderingen (55 L). Da støberingen er bredere, kan den som regel nemt monteres, selvom der er meget lidt plads mellem jord og grene.

Afspil video

Vandingsposerne er designet, så der drypper vand ud af to åbninger (venstre og højre) ved bundfoldene. Hvis disse ikke er placeret korrekt ved omrystning under påfyldning, kan vandet løbe hurtigere ud end beregnet.

Så tag venligst endnu et kig på instruktionerne om, hvordan du ryster posen korrekt. Du kan også se de enkelte trin igen i vores video om, hvordan du bruger og installerer baumbad vandingsposen.
→ Hop til videoen ved punktet "Ryst posen ordentligt".

Hvis vandet stadig dræner for hurtigt bagefter, skal du kontrollere, om posen eller poserne er i et hul eller over et hulrum. Dette kan resultere i, at PVC'en bliver komprimeret, og at åbningerne utilsigtet bliver forstørret.
Dette kan rettes ved forsigtigt at trække eller løfte. Vi viser dig, hvordan du gør dette i videoen nedenfor.
Hvis det er nødvendigt, kan du også prøve at ændre placeringen af ​​træposen, så den står på jævnt underlag.

Se venligst, om denne foreslåede løsning hjælper dig. Ellers bedes du kontakte vores kundesupport eller bestille en gratis tid med en af ​​vores træeksperter. Vi hjælper dig og finder en løsning.

Afspil video

Vores træposer er konstrueret/designet, så der drypper vand ud af to åbninger (venstre og højre) ved de nederste foldepunkter. Hvis disse ikke er placeret korrekt under omrystning under påfyldning, kan vandet løbe ud enten langsommere eller hurtigere end beregnet.
Så tag venligst endnu et kig på instruktionerne om, hvordan du ryster posen korrekt. Du kan også se de enkelte trin igen i vores video om, hvordan du bruger og installerer baumbad vandingsposen.
→ Hop til videoen ved punktet "Ryst posen ordentligt".

Yderligere foreslåede løsninger, hvis tømningen er for langsom:

1) Tjek venligst om PVC'en kan klæbe lidt sammen ved folden eller rundt om åbningerne. Hvis ja, så prøv at trække lidt dertil for at få alt i den rigtige position.

2) Er det muligt for posen/poserne at være i et hul eller over et hulrum? Kontroller derefter, om PVC'en muligvis lukker dryphullerne i denne position. Sørg også her for, at åbningerne blotlægges ved let træk. Vi viser dig, hvordan du gør dette i videoen.

Se venligst, om nogen af ​​disse foreslåede løsninger hjælper dig. Ellers bedes du kontakte vores kundesupport eller bestille en gratis tid med en af ​​vores træeksperter. Vi hjælper dig og finder en løsning.

Afspil video

De vigtige ting først:
Ja, træposerne kan (næsten altid) repareres! Vi har
testet forskellige reparationsmetoder og baseret på det
Gratis reparationssæt udviklet. Vores erfaringer og anbefalinger har
vi har sammensat en 'reparationsguide'. Du finder disse
i vores trævidenblog i artiklen: "Reparation af træposer - den store sammenligning"

Skriv en besked til os for gratis patches. Her kan du komme til det kontakt.

Vi beder dig om ikke blot at smide vandingsposerne ud, for udover reparationer er der også et genbrugsprogram for beskadigede poser. Her bliver dine tasker repareret og doneret af os, eller poserne bliver forarbejdet til reparationssæt, som vi stiller til dig gratis, hvis du selv ønsker at reparere dine tasker.

Det er ikke altid nemt at afgøre, hvilket træ der har brug for hvor meget vand. Vi anbefaler derfor generelt at vande lidt mindre frem for for meget. Træer er til en vis grad vant til årstider med deres varierende mængder nedbør. Det er en vigtig overlevelsesfaktor for et træ at opbygge et vist niveau af modstand for at kunne overleve tørre perioder uskadt. Men på grund af det skiftende klima bliver det mere og mere almindeligt, at tørre perioder varer længere, at regnen bringer mindre vand med sig, eller ved kraftig regn, trods store mængder, flyder det meste simpelthen væk og er derfor utilgængeligt. til træets rødder. Vores træposer tjener som vandingsstøtte for at hjælpe træerne med at komme så ubeskadiget som muligt igennem disse unaturligt lange og usædvanligt tørre perioder.

Hos mange træer strækker rodsystemet sig over forskellige dybder i jorden for at få adgang til eventuel resterende fugt. Når vand er tilgængeligt, begynder et træ typisk at gemme det i blade, grene, stammen og rødderne. Dette ligner levende ting. Når disse reservoirer er fyldt op, kan træerne overleve i længere tid uden yderligere vand. Når et træs lagre er blevet tømt under en kritisk tærskel, kan det først ses i bladene, som begynder at hænge ned "magteløst". Hvis du har muligheden, vil dette være et godt tidspunkt at gribe ind på en støttende måde.

Selvfølgelig, hvis det forbliver tørt i en længere periode, er det bedst at konstant støtte træet. Det giver mening at starte med vanding hver anden uge, selvom sandsynligheden for regn stadig er forholdsvis stor. Hvis vejrudsigten indikerer en længere periode med varme eller tørke, anbefaler vi at starte ugentlig drypvanding med det samme og under ekstreme forhold endda fylde træposen to gange om ugen.

Afspil video

Omkreds op til: 30 cm (diameter: 9,6 cm) = 1 træpose
Omkreds op til: 60 cm (diameter: 19,2 cm) = 2 træpose
Omkreds op til: 90 cm (diameter: 28,8 cm) = 3 træpose
Omkreds op til: 120 cm (diameter: 38,4 cm) = 4 træpose
etc.


Baumbad-vandingsposerne er designet, så de nemt kan forbindes med hinanden. Nedenfor finder du en video, hvor du kan se, hvordan dette fungerer.

Vær opmærksom på, at med størst mulig træomkreds, kan poserne muligvis ikke fyldes 100%, fordi stammen trykker mod posen, når den fyldes. Hvis dette er et problem, er det muligt at stille træposen eller poserne "frit" ved siden af ​​det ønskede træ.

"Placer individuelle poser frit på en stang"
og
"Placer flere poser frit sammen"

Afspil video

Du sætter vores vandingspose rundt om træet som en jakke/kåbe. Dette kan gøres nemt, med få trin og uden meget tid. En enkelt baumbad træpose er designet til vanding af træer med en omkreds på op til 30 cm. Til større træer er det muligt at kombinere flere træsække. Den enkle tommelfingerregel er, at én træpose rækker til op til 30 cm af omkredsen. Det betyder:
Det kan ske, at grene, vinstokke eller andre ting er placeret præcis dér, hvor vandingsposen normalt ville være placeret rundt om træet. I et sådant tilfælde kan posen også stilles "frit" ved siden af ​​træet, der skal vandes. Træposen er ret stabil i sig selv og har kun brug for lidt ekstra støtte. Det er bedst at bruge en træ- eller bambuspind eller en metalstang, som du stikker ned i jorden ved siden af ​​posen (om muligt uden at beskadige større trærødder). Nu kan du montere træposen på den på sædvanlig vis.

En enkelt vandingspose er designet til at vande træer op til 30 cm i omkreds.
Kun for ældre træer, der har overskredet denne størrelse, er der brug for flere baumbad-vandingsposer. Disse kan nemt forbindes med hinanden ved hjælp af den kombinerbare lynlåsløsning.

Afspil video

I sammenligning med træer, der normalt har en fri, forholdsvis glat stamme, har hække og buske ofte grene og grene (eller spidser og torne) tæt på jorden. Det betyder, at vandingsposen ikke kan fastgøres direkte der.

Som allerede beskrevet i din tidligere kundeforespørgsel, kan posen i et sådant tilfælde også placeres "frit" ved siden af ​​hækken eller busken, der skal vandes. Træposen er ret stabil i sig selv og har kun brug for lidt ekstra støtte. Det er bedst at bruge en træ- eller bambuspind eller en metalstang, som du stikker ned i jorden ved siden af ​​posen (om muligt uden at beskadige større trærødder). Nu kan du montere træposen på den på sædvanlig vis.

Derudover:
Hvis det ikke er muligt at sætte det op ved hjælp af proceduren beskrevet ovenfor, anbefaler vi at bruge baumbad Premium-vanderingen (55 L). Da støberingen er bredere, kan den som regel nemt monteres, selvom der er meget lidt plads mellem jord og grene.

Afspil video

Trævandingsposen er stort set lavet af PVC. Den har en ret simpel struktur, som bidrager til dens lange forventede levetid. Det rive- og stødfaste materiale er desuden understøttet af en netlignende fibervævning.
Levetiden reduceres med:

• Forkert håndtering af posen (husk venligst at følge instruktionerne)
• Rengøringsmidler, der er for hårde/ætsende
• Skødesløshed, når det kommer til spidser eller skarpe kanter på træet fra knækkede grene og kviste
• Vejrpåvirkninger såsom storme, hagl, frost eller længerevarende, intenst sollys (vores tasker leveres med UV-beskyttelse som standard)
• Hunde, der gentagne gange tisser på posen over længere tid
• Ukorrekte kollisioner med plæneklippere eller robotplæneklippere
• Gødningstilsætningsstoffer (afhængig af kemisk sammensætning)
• Vintertjenester, der hober sne eller mudder op på vejsiderne eller spreder salt i store mængder.
• Gnavere, mår eller større vilde dyr, der leder efter vand (normalt kun hvis det har været meget, meget tørt i lang tid)
• Hærværk (bare for virkelig at opsummere det hele)
• Algedannelse kan potentielt tilstoppe de to åbninger efter meget lang tids brug.
• Snavset vand og andre forurenende stoffer under påfyldning kan også forhindre vandet i at dræne ordentligt eller endda helt blokere åbningerne.

Tips til en lang levetid:
Det er bedst kun at bruge poserne i de faser af året, hvor der er brug for dem og derefter stille dem tørre og rengjorte et tørt sted, så der ikke dannes alger, og posen er beskyttet. Undgå om muligt livsbegrænsende omstændigheder (se ovenfor).

Det kan ske, at i tider med intens varme, meget lidt nedbør eller tørke, kan vilde dyr ikke længere finde drikkevand. Deres veludviklede lugtesans fortæller dem, at der er vand i træposerne, og af nød napper de i poserne. Især små gnavere som mus, men også mår og ræve, kan få adgang til poserne.

Vi har fundet en løsning til at forhindre dyrebid med vandingsposen:

Placer en eller flere små skåle på din ejendom og fyld dem, efterhånden som du fylder poserne. Det betyder, at dyrene har let adgang til vand.

Tip: Skålene skal være dybe nok i jorden, så der ikke er en kant, der rager for højt ud, så selv små gnavere kan komme til vandet for at drikke.
Hvis det sker, at din træpose har udviklet huller, finder du instruktioner i vores artikel "Reparation af træposer" om, hvordan du kan lappe hullerne med få trin ved hjælp af husholdningsredskaber. Resterende materialepletter og yderligere information om reparation af træposerne kan rekvireres fra vores kundesupport.

Afspil video

Faktisk er antallet af “grønne” poser, de såkaldte vandingsposer, steget markant de seneste år. Og det er vigtigt og en god ting.

På grund af klimaforandringerne har klimaet ændret sig løbende de seneste år. Som følge heraf er det i gennemsnit blevet varmere næsten overalt i Europa, mængden af ​​nedbør er faldet, og de tørre perioder er mærkbart længere. Som følge heraf lider mange planter og træer under en ekstrem mangel på vand, især i sommermånederne. Mange steder er dødsraten for bytræer steget markant, hvilket også skyldes, at efterhånden som klimasituationen bliver mere ekstrem, når byadministrationerne i stigende grad grænserne for deres muligheder, når det kommer til at yde passende pleje til alle. træer.

Vandingshjælpemidler som baumbad-vandingsposen kan gøre en livsopretholdende forskel. Den lette håndtering og det praktiske design gør vanding lettere for byadministrationer, træelskere og os, der ønsker at engagere sig i bevarelsen af ​​byens træer.

En proces kaldet drypvanding kan spare vand og meget tid, samtidig med at jorden omkring træerne holdes fugtig i en forholdsvis lang periode. Vand siver løbende ind i træernes rodområde over flere timer gennem små åbninger på undersiden af ​​de fyldte træsække. På den måde kan vores træers sundhed, robusthed og levetid øges markant. Samtidig sikrer vi gennem beskyttelse og bevaring, at vi også i fremtiden kan drage fordel af bytræernes naturlige kølemekanismer.

Baumbad arbejder allerede med mange byer og lokalsamfund i hele Tyskland. Spørg i din by eller by, om der allerede bliver brugt træsække der, om der er mulighed for træsponsorater og/eller hvordan borgere kan være med til at redde træerne.
Du er også velkommen til at kontakte vores træeksperter, hvis du har spørgsmål.

Afspil video

Kapaciteten af ​​en baumbad-vandingspose (75 eller 100 L) er designet til en træomkreds på op til 30 cm. Dette svarer til en stammediameter på cirka 9,6 cm. Hvis et træ med større omkreds/diameter skal vandes, anbefaler vi at bruge flere vandingsposer.


Omkreds op til: 30 cm (diameter: 9,6 cm) = 1 træpose
Omkreds op til: 60 cm (diameter: 19,2 cm) = 2 træpose
Omkreds op til: 90 cm (diameter: 28,8 cm) = 3 træpose
Omkreds op til: 120 cm (diameter: 38,4 cm) = 4 træpose
etc.


Hver dråbe er vigtig for at fylde et træs vandreservoirer. Du kan gøre dit træ meget godt med trævandingsposer, især i lange tørre perioder. Hvor meget vand hvert træ har brug for varierer fra art til art. Store træer har som regel et meget udviklet rodsystem, der rækker dybt ned i jorden, så de ofte kan finde vand dybt nede, som yngre træer ikke kan nå.

Især når det kommer til nye planter, er det vigtigt jævnligt at give dem nok vand, så de kan udvikle de rette rødder. Området under træposen, som konstant holdes fugtigt ved drypvanding, er særligt vigtigt.

Vi anbefaler derfor mindst 75 liter (én fuld pose), men endnu bedre 150 liter (to fulde poser) pr. vanding. Ved større træer (og brug af flere træsække) skal alle træsække fyldes mindst én gang.

Afspil video

Ethvert træ er en levende ting og lagrer vand - i blade, grene, stammen og rødderne. Dette ligner levende ting. Når disse reservoirer er fyldte, kan planterne overleve i længere tid uden yderligere vand. Når et træs lagertanke tømmes, er det første tegn, det normalt viser, gennem bladene og lader dem hænge. Hvis du har mulighed for det, bør træet have yderligere støtte eller vanding senest fra dette tidspunkt.

Rødderne er redskaberne, hvormed træerne optager det vand, der er essentielt for at overleve. Hvor langt disse rødder rækker afhænger blandt andet af træarten. Som tommelfingerregel kan man dog sige, at hovedrodarealet kan estimeres ud fra trækronen projiceret på jorden. Hvor der er vandmangel, bliver rødderne længere, og træerne rykker længere fra hinanden. De fleste træer har en uundværlig hjælper: mykorrhiza, et netværk af svampe i jorden. Gennem denne symbiose øger disse svampetråde enormt røddernes overfladeareal og dermed også deres opland.

(Kilde: https://www.lwf.bayern.de/wissenstransfer/forstcastnet/260900/)

Anden hjemmeside om emnet: https://forsterklärt.de/wasserspeicher-wald

Har du yderligere spørgsmål?

Bare skriv til os, og en fra vores team vil vende tilbage til dig så hurtigt som muligt. Alternativt har vi vores Trævidensguide, med mange andre emner, der kunne interessere dig.

Interessante fakta om træer og kunstvanding

Vores træ viden blog

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose

Træplanteskoler skaber liv, vi i baumbad beskytter liv.

baumbad, officiel partner for sammenslutningen af ​​tyske træplanteskoler.