Kan træbadetræposer repareres? Ja! Og jo flere, jo bedre!

Vi beder dig derfor om ikke blot at smide vandingsposerne ud. Udover reparationen er der også en genbrugsprogram til beskadigede poser. I denne vil dine poser blive repareret og doneret af os, eller poserne lukkes reparationssæt behandlet, som vi stiller gratis til rådighed for dig, hvis du selv ønsker at reparere dine poser.

Det er netop derfor, vi har udviklet følgende instruktioner. Træbadeposerne kan repareres, fordi de er lavet af et elastisk PVC-materiale, der også er fiberforstærket til brug med træer. PVC bruges også i gummibåde, og mange oppustelige legekammerater til svømmebassiner eller søer er også lavet af et lignende materiale. Det betyder, at der er adskillige klæbemidler og reparationssæt, som du endda kan finde derhjemme.

I vores reparationsvejledning har vi testet en lang række almindelige husholdningslimer, materialer og reparationssæt (mest til gummibåde, da disse også er lavet af PVC) for at holde det så enkelt og miljøvenligt som muligt. Hvis du ikke finder noget i dit hjem, har vi også inkluderet en liste over vores anbefalinger til sidst. Disse kan købes i mange discountbutikker, byggemarkeder eller online. Så sammen kan VI spare så mange poser som muligt og spare ressourcer!

Billedet viser de forskellige lim og reparationssæt, som vi testede til reparation af en træpose.

I betragtning af de mange muligheder, vil vi gerne fortælle dig om vores erfaringer med reparationen og vise dig, hvad der var særligt velegnet, og hvad vi ikke kan anbefale. Vi anbefaler også, at du læser vejledningen helt først, da der er et par ting, du skal overveje, og først derefter starter reparationen ved hjælp af vejledningen.

Indholdsfortegnelse
8 måder at ordne en træpose på.
Hvad er den bedste måde at reparere en træpose på?
Hvad virkede ikke for at ordne poserne!
Hvad virkede for at fikse poserne!
Instruktioner til reparation af træposer (kort version)
Overblik over arbejdstrinene
Detaljerede reparationsinstruktioner inklusive tips
Hvorfor sker det, at træsække skal repareres?
Tips til et langt liv
En oversigt over de otte testede klæbemidler og materialer.
Konklusion om emnet reparation af træsække selv
Træbadereparationssæt

8 måder at ordne en træpose på.

Vi søgte engang i vores hjem og på internettet på udkig efter produkter, der måske kunne reparere en træpose. Ideen opstod ud fra ideen om, at det ville give dig mulighed for at se, om du allerede har noget derhjemme og ikke skal købe noget nyt for at reparere din defekte træpose. Vi stødte på følgende 8 reparationsmuligheder. Priserne for de enkelte muligheder er mellem €0,99 - €19,99. Vi er opmærksomme på, at det til prisen for nogle af sættene er muligt at købe en ny taske. Men det er ikke lige meningen. Vi vil gerne samarbejde med dig om at reparere så mange træsække som muligt! Hvis du allerede kan finde noget at reparere derhjemme, ville dette være det ideelle etui til at reparere din defekte taske på en ressourcebesparende og miljøvenlig måde.

 1. superlim - (ca. 1 €)
 2. M3 gaffatape / stoftape - (ca. 2 €)
 3. Flydende PVC lim (flydende PVC) - (ca. 11 €)
 4. vulkaniserende lim (telt og presenning reparationssæt) - (ca. 17 €)
 5. To-komponent klæbemiddel (AB klæbemiddel) - (ca. 2 €)
 6. PVC reparationssæt til gummibåd - (ca. 20 €)
 7. Reparationssæt til oppusteligt gummilegetøj - (ca. 13 €)
 8. PVC tape - (ca. 17 €)

Det er også nyttigt at bruge følgende værktøjer:

 • handsker
 • Smørende gel/sandpapir
 • Pensel (til fordeling af limen – inkluderet i mange sæt)

Forkælet for valg! Hvad er den bedste måde at reparere en træpose på?

Først har vi vores test på de berømte M3 gaffatape (vævstape) tanke. Min bedstefar brugte den til at reparere alle mulige ting. Du husker måske også sølvtapen.
Desværre var vi ikke i stand til at påføre tilstrækkelig klæbestyrke til at holde vandet tilbage. Den fandt altid en måde at komme ud af posen på forskellige steder på båndet. Det kan også skyldes det tryk, som vandet presser i posen med. Derfor er M3 klæbebåndet ikke egnet for os til at reparere træposer.

Dernæst har vi kigget nærmere på de forskellige reparationssæt. Disse består normalt af et klæbemiddel og forskellige plastre samt handsker eller andre værktøjer til påføring af klæbemidlet. Materialet i reparationsplastrene fra de fleste reparationssæt er meget forskelligt fra træposernes materiale. Det har vist sig, at det fiberforstærkede PVC-materiale i baumbad-vandingsposerne ikke fungerer godt sammen med PVC til gummibåd eller oppusteligt legetøj harmoniserer.
Dette skyldes, at gummibåde bruger en PVC, der er væsentligt tykkere end træsækkene. Gummibåde eller raftingbåde skal tåle meget, når de sejler over sten og andre forhindringer i floden. Også både handler altid om menneskeliv, hvilket betyder, at der bruges meget tykt og stift materiale.
I oppusteligt legetøj er den forarbejdede PVC meget tyndere og blødere end i træposerne. Det skal jo være så let som muligt og nemt at transportere, også for børn.
Som følge heraf adskiller materialerne sig generelt så meget, at reparationssættene ikke klæber til træposerne.

Hvad virkede ikke for at reparere poserne:

Die PVC tape og M3 panserbånd holdt ikke. Ikke engang i større mængder. Derfor kan vi ikke anbefale dem til reparation.

Vi kan heller ikke anbefale plastrene fra reparationssættene at bruge til både eller oppusteligt legetøj til at fikse en træpose.

Her er en video, hvor du kan se, hvordan de forskellige lime og materialer hæfter på træposen.

Hvad virkede for at fikse poserne:

Alle andre test har vist, at de genbrugte plastre (dvs. plastre lavet af samme materiale som baumbadtræposerne) holder bedst og holder sig tæt, uanset hvilket klæbemiddel der er brugt i testen.
Skulle du PVC lim, instant lim, 2-komponent lim, vulkaniserende lim eller lignende lim der kan klæbe plastik, skal intet stå i vejen for en vellykket reparation.

For at gøre det endnu nemmere for dig, har vi dokumenteret reparationen med flydende lim trin for trin for dig og opsummeret nyttige tips til dig.

Trin-for-trin instruktioner til reparation af træposer med flydende lim og plaster:

Reparationsprocessen var ens for de forskellige klæbemidler. I dette eksempel brugte vi superlim og et stykke PVC-plaster fra genbrugsprogrammet.
Brugen af ​​plastrene anbefales især til skader såsom snit eller huller i det midterste område af træposen. En reparation af de ydre svejsesømme er i første omgang ikke overvejet her.
Vi brugte altid handsker, når vi håndterede limene for at beskytte vores hud. Du bør også altid læse den tilhørende brugsanvisning, før du bruger klæbemidler. Dette inkluderer altid tørretider og sikkerhedsinstruktioner.

Vigtigt: Før reparation skal området af træposen, der skal repareres, rengøres grundigt. Denne skal være fri for støv og fedt, så den flydende lim kan hæfte godt.

Oversigt over arbejdstrinene:

 1. ru posen
 2. redigere patches
 3. påfør lim
 4. Bring plastre og pose sammen
 5. lad tørre

Oversigt over arbejdstrinene ved reparation med flydende klæbemiddel og plaster.

Reparation af træposer med flydende lim med nyttige tips i detaljer:

Trin 1 - Forbered reparationsstedet

Først rengøres området, der skal repareres, grundigt, og derefter gøres overfladen til den plaster, der skal limes, ru.

Først rengøres området, der skal repareres, grundigt, og derefter gøres området, hvor plasteret skal sidde, ru.

Du kan se skader forårsaget af et snit. Vi rensede posen 2-4 cm omkring den og gjorde den derefter ru med sandpapir (korn 80-200). Det er vigtigt kun at fjerne en lille mængde materiale, så posen ikke bliver yderligere beskadiget.
Tip: Gør træposen lidt ru og lappen kraftigere. Dette forhindrer også yderligere rivning. Det ru område skal være større end det anvendte plaster.

Trin 2 - Valg/klipning af plasteret

I det andet trin vælges eller skæres et passende plaster og gøres også ru.

Efter klargøring af posen skæres eller vælges et passende plaster. Plastret skal være større end skaden. En lapstørrelse på 2-4 cm rundt om snittet er ideel, så der er plads nok rundt omkring til klæberen og der skabes tilstrækkeligt hold. Dette kan også være et par centimeter mere i skæreretningen.
Tip: Det er vigtigt, at plasteret ikke bliver for stort omkring skaden, ellers bliver posen sværere at forsegle.

Trin 3 - Påfør lim

Dernæst påføres limen efter vejledningen til limen.

Dernæst påføres limen i henhold til limvejledningen.

Nu påføres superlimen. Alt efter hvilket flydende klæbemiddel, der er brugt, er der forskellige ting at overveje. Nederst i artiklen har vi også samlet fordele og ulemper samt tips til andre flydende klæbemidler til dig. Det er vigtigt at fordele limen generøst og pænt over hele plasteret. Brug ikke for lidt lim, da der ellers kan opstå en lækage.
Tip: Superlim har den egenskab, at de hærder på meget kort tid, men virker ikke i en fart, de skal også have et vist tryk for at processen starter.

Trin 4 - Påsætning af plastret

I trin 4 påføres plasteret over det beskadigede område.

Nu presses plasteret på posen. Du kan bruge din finger til at sprede limen indefra og ud, så limen fordeles over hele overfladen. Hvis limen løber ud, er det okay (bare lad det være der). Det er bedre at have lidt mere lim end for lidt. Men vær forsigtig med fingrene, nogle klæbemidler kan begynde at klæbe meget hurtigt.
Tip: Posen skal ligge på en glat overflade. Arbejd også roligt og roligt, så bliver resultatet stramt og du holder fingrene rene.

Trin 5 - Lad det tørre

Nu er det tid til at vente og lade limen tørre.

Det sidste trin er hærdning, tørretiden varierer afhængigt af limen. Det er bedst at henvise til betjeningsvejledningen til dit klæbemiddel. Hvis du fordelte og pressede limen godt i trin 4, kræver de fleste lime ikke længere konstant tryk.
Tip: For at være på den sikre side kan du altid vente en dag, før du sætter poserne tilbage omkring dit træ. Læg ikke bare noget tungt på plasteret, ellers kan genstanden sætte sig fast!

Hvorfor sker det, at træsække skal repareres?

I daglig brug sker der en lang række ting med træet, som kan have indflydelse på en træposes levetid. Vi har derfor listet de mest almindelige påvirkninger for dig:

 • forkert håndtering (se instruktioner) med posen
 • Skader fra hækkeklippere
 • Plæneklipper eller robotplæneklipper
 • hærværk
 • Vintertjenester fejer sne
 • Gnavere, mår eller andre vilde dyr (normalt kun når det er meget, meget tørt og de ikke længere kan finde drikkevand).
 • Vejrpåvirkninger som storm, hagl, frost eller solen (vores taske har UV-beskyttelse)
 • Hunde, der tisse på ham i meget lang tid
 • Alger kan tilstoppe de to huller efter en lang periode med brug
 • Beskidt vand eller urenheder i posen kan tilstoppe hullerne
 • Gødningstilsætningsstoffer (afhængig af kemisk sammensætning)

Tips til et langt liv

Det er bedst kun at bruge poserne i de faser, hvor der er brug for dem og i den resterende tid lægge dem et tørt sted, tørret og renset, så der ikke dannes alger og posen er beskyttet. Undgå om muligt også ovennævnte omstændigheder, der reducerer levetiden. Så forbliver dine træsække fuldt funktionsdygtige i lang tid.

De otte testede klæbemidler og materialer til at reparere en træpose i oversigten.

Til sidst har vi opsummeret de otte forskellige reparationsmetoder for dig og vejet fordele og ulemper. Ordren er ikke en vurdering af egnethed, men er blot opstået fra vores forskning.

superlim

Beskrivelse: Superlimen er gennemsigtig, limer næsten alle materialer sammen og kan doseres med stor nøjagtighed.

Velegnet til reparation: Ja
Pris: omkring 2-6 €
Klassifikation: Husholdnings lim
Anbefaling: Ja (billig og ofte tilgængelig derhjemme)

 

M3 gaffatape / stoftape

Beskrivelse: Universelt anvendelig stofklæbemiddel til en række anvendelser såsom let forsegling, bundtning, mærkning eller midlertidige reparationer

Velegnet til reparation: Ja
Pris: omkring 2-6 €
Klassifikation: Husholdnings lim
Anbefaling: Ja (billig og ofte tilgængelig derhjemme)

 

Flydende PVC lim (flydende PVC)

Beskrivelse: Liquid Patch - Flydende PVC sort til at lappe huller eller rifter i gummibåde.

Velegnet til reparation: Ja
Pris: omkring 12 €
Klassifikation: Professionel lim
Anbefaling: kun hvis tilgængeligt derhjemme (høj pris)

 

vulkaniserende lim (telt og presenning reparationssæt)

Beskrivelse: Reparationssæt telt, gummibåd, luftmadras, reparationssæt, PVC presenninger vandtætte, gennemsigtige.

Velegnet til reparation: Dels/kun limen er anvendelig
Pris: omkring 18 €
Klassifikation: Professionelt reparationssæt
Anbefaling: kun hvis tilgængeligt derhjemme (høj pris)

 

To-komponent klæbemiddel (AB klæbemiddel)

Beskrivelse: 2-komponent klæbemiddel limer en bred vifte af materialer såsom keramik, porcelæn, glas, træ, sten, metal og diverse plast til hinanden og til hinanden.

Velegnet til reparation: Ja
Pris: omkring 2-6 €
Klassifikation: Husholdnings lim
Anbefaling: Ja *Sammenligningsvinder (billig og ofte tilgængelig derhjemme)

 

PVC reparationssæt til gummibåd

Beskrivelse: 2-komponent polyurethan klæbemiddel til PVC gummibåde.

Velegnet til reparation: Dels/kun limen er anvendelig
Pris: omkring 20 €
Klassifikation: Professionelt reparationssæt
Anbefaling: kun hvis tilgængeligt derhjemme (meget høj pris)

 

Reparationssæt til oppusteligt gummilegetøj

Beskrivelse: Til udbedring af mindre punkteringsskader på telte og udendørsartikler med PVC-, PU- eller stofoverflader.

Velegnet til reparation: Dels/kun limen er anvendelig
Pris: omkring 13 €
Klassifikation: Professionelt reparationssæt
Anbefaling: kun hvis tilgængeligt derhjemme (høj pris)

 

PVC tape

Beskrivelse: Reparationssættet bruges til at reparere snit og punkteringer på gummibåde, flåder, kajakker, kanoer, oppustelige sofaer og opholdsrum og vandlegetøj.

Velegnet til reparation: Dels/kun limen er anvendelig
Pris: omkring 17 €
Klassifikation: Professionelt reparationssæt
Anbefaling: kun hvis tilgængeligt derhjemme (høj pris)

 

Konklusion om emnet reparation af træsække selv:

Vi håber, at dette indlæg vil hjælpe dig med at reparere din træpose selv. Det har vist sig, at der ikke skal meget til at reparere træposerne, hvis de er beskadigede. De fleste af os har allerede alt, hvad vi skal bruge derhjemme til reparationer.
Derfor bør vi alle benytte os af muligheden for at reparere, inden en taske lige smides ud.
Hvis du alligevel foretrækker at købe en ny træpose i stedet for at reparere defekten, vil vi gerne bede dig støtte os i vores genbrugsprogram, så vi kan reparere og donere de defekte poser eller forarbejde dem til reparationsplastre. Defekte tasker er også værdifulde ressourcer. Lad os ikke spilde dem.

Vi nød virkelig at kombinere de forskellige materialer for at finde ud af, hvad der virker. Vi lærte også meget om vores produkter. Vi inkorporerer denne viden i de nyere generationer af træsække for at gøre dem endnu mere holdbare og modstandsdygtige over for miljøpåvirkninger. Vi er en ung start-up, der konstant træner og lærer. Hvis du støder på en løsning under dine reparationer, som vi ikke har testet eller har tilføjelser, ville vi blive glade, hvis du deler den med os og #treeretter-fællesskabet. På den måde kan der spares ressourcer, og træer kan vandes optimalt.

Træposer med de forskellige farverige lapper fra vores test

Træbadereparationssæt til trævandingsposer

Du vil selv reparere din vandingspose og har brug for lapper lavet af baumbad-materialet. Så send os blot en mail med din postadresse service@baumbad.de og vi sender dig et sæt med forskellige størrelser plastre gratis i de kommende dage.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Ting du ikke bør gøre med din trævandingspose (brugsvejledning)

Hvad skal du bestemt ikke gøre med dine tasker? Du kan finde den ultimative liste her.

En oversigt over baumbad-sortimentet

baumbad tilbyder nu forskellige produkter: træposer lavet af PVC, træposer lavet af PE og G...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose