Vores bytræer spiller en meget vigtig rolle i reguleringen af ​​byklimaet. Hvis træerne klarer sig godt, har vi mennesker det også godt. Men byens træer er meget forskellige fra de fritstående træer og kræver derfor meget mere opmærksomhed. Hvad sker der, hvis bytræer ikke kan tilføres tilstrækkeligt med vand?

Dette er bytræernes særegenheder

Bytræer har en vigtig rolle i byer mindre plads som fritstående træer. Huse og kældre, underjordisk infrastruktur (rør og kabler) og forseglet og komprimeret jord forhindrer dem i optimal rodudvikling. Fritstående træer kan derfor slå rod meget dybere og over et større område og nemmere nå grundvandet. Bytræer dannes derimod mindre og også fladere rødder. Vandoptagelse er derfor sværere.

I byjord er der normalt for lidt jord til, at vand kan samles. Så selvom vandet trænger ned i jorden, har det meget svært ved at nå rødderne, fordi det siver hurtigt igennem. Det betyder, at bytræer vokser meget hurtigt ind Tørke stress rådes til at kaste blade for tidligt og kan derfor dø.

Den klimaændringer gør det endnu vanskeligere for vores bytræer at blive forsynet med vand på grund af lange tørre perioder.

 

Derfor er bytræer så vigtige for byklimaet og vores velbefindende

Vores bytræer giv os ilt og filter CO2 og andre forurenende stoffer fra luften. Denne rengøring er især vigtig for byluften, da den alligevel er mere forurenet med forurenende stoffer. Udover bytræer regulerer klimaet i byen, fordi de om sommeren sørger for, at hele byen ikke opvarmes for meget. Så træer i byen spiller en vigtig rolle i vores helbred.

Den personlige livskvalitet for os mennesker øges også af bytræer. Vi elsker alle grønne oaser i byerne, hvor vi kan slappe af fra det hektiske byliv.

Når vores træer tørrer ud, bliver syge eller dør, gives deres vigtige støtte til os mennesker ikke længere.

Hvor meget vand har bytræer brug for, og hvor ofte skal de vandes?

Der er ikke noget generelt svar på dette spørgsmål med et nøjagtigt tal. Faktum er imidlertid, at bytræer har brug for mere vand end fritstående træer under normale forhold. Du kan have et mellemstort træ omkring 5 år gammelt to til tre gange om ugen med ca. 150-200 liter vand gør en stor fornøjelse.

Det er vigtigt ikke at lade vandet strømme for hurtigt ned på jorden. Jo langsommere, jo bedre kan rødderne absorbere.

Vandforsyningen til byens træer fungerer optimalt, hvis du snakker med dine naboer og støtter træerne sammen. 

Hvilke vandingsmetoder er egnede til bytræer?

I de nuværende vanskelige tider med klimaændringer og langvarige tørre perioder er alle det Vanding metode til træerne nyttigt, hvis ikke livreddende. Brug en vandkande, haveslange, vandingspose eller endda en vandspand. Hver dråbe hjælper byens træer med at komme ud af tørkestressen, komme sig eller forblive sunde.

Hvad er den optimale vandingsmetode for bytræer?

Den optimale måde at vande byens træer ordentligt på er langsomt at fugte jorden. På den måde kan træernes tørst slukkes optimalt. Vanding af et træ er muliggjort af specialdesignede vandingsposer. Disse placeres rundt om bagagerummet, lukkes og fyldes med op til 75 liter vand. Vandet frigives til jorden dråbe for dråbe mellem 6 og 9 timer gennem små huller. Den såkaldte drypvanding, altså vanding dråbe for dråbe over længere tid, giver rødderne tid nok til et træbad ved langsomt at optage og opbevare vandet.

Bliv også en træbesparer! Nu!

Vi kan alle yde en hånd til at hjælpe vores træer. I mange byer er der allerede regelmæssige krav om, at byens træer skal vandes. Du har også mulighed for at bidrage til et godt byklima gennem sunde og glade træer. En vandingssæk gør underværker for vores dyrebare og vitale bytræer. Fordelen er, at mange bytræer er rodfæstet sammen, og du kan hjælpe flere træer med en vandingspose.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Terra Preta. Biokul til dit træ.

På grund af sin porøse struktur har biokul et stort overfladeareal. Dette tillader vand...

Hvordan gødes træer korrekt?

Ved at gøde kan du øge jordens frugtbarhed og derved sikre sund vækst for din...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose