Leg

Læs artiklen

"Træer er digte, som jorden skriver på himlen" - Khalil Gibran 

Træer er noget meget specielt, tror du ikke det?
Og træer i byer alligevel.

Vidste du, at træer målbart kan forbedre folks sundhed? Undersøgelser viser, at de sundhedsfremmende effekter, især på hjerte-kar-sygdomme, er særligt store. Du kan finde en tekst om dette emne her.

Et interessant spørgsmål i denne henseende er: er det træerne, der holder os sunde? Eller er det landskabet, som træerne er med til at skabe? Det kan være, at træer har en positiv effekt på vores helbred, fordi deres tilstedeværelse i skove, parker eller veje motiverer os til at udøve mere? Måske cykle til arbejde eller løbe om aftenen?

Det er meget muligt.

Men der er også forskning, der viser, at træer har en positiv effekt på vores helbred. Filosoffen og psykoterapeuten Erich Fromm opfandt endda et ord for det: Biofili. Den helbredende virkning af de levende på de levende - og det er vi mennesker også.

I Japan er der opstået et helt forskningsfelt om sundhedseffekter af træer og skove. Og en egen metode: Shinrin Yoku eller skovbadning.

Og der er også klimaet: træer binder CO2 og danner ilt. Træer reducerer mængden af ​​ozon, nitrogenoxider, kulilte og svovl i luften.

De store skove? Ja, dem også.

Men også træerne i vores byer. Disse regulerer også bymikroklimaet: Træer skygger for bygninger, gader og pladser. De målbare forskelle mellem asfalterede områder og grønne områder kan udgøre 15°C. 

Træer tilbyder støjbeskyttelse og vindbeskyttelse.

Træer bringer liv til byen: de danner levesteder for fauna og flora: insekter, fugle og små pattedyr; samt blomster, vedbend og buske. Sideløbende med klimaforandringerne er biodiversitet blevet en af ​​vor tids vigtigste globale udfordringer. Og efterhånden som urbaniseringen skrider frem, kan betydningen af ​​bytræer som bybiodiversitetsmultiplikatorer stige. Og spørgsmålet om, hvilke træer vi vil plante i vores byer i fremtiden

Træer hjælper os med at komme i kontakt med de naturlige cyklusser med de naturlige kræfter i og omkring os. Træer hjælper os med at få forbindelse med naturens kræfter.

Grønne områder udgør vigtige mødecentre. Steder at mødes og blive hængende på. Et fremtrædende eksempel på dette er Spiselig by Andernach

Træer giver os mad. For eksempel: Vermiceller, Blommer-Chutney og Hyldeblomstsirup

Træer bringer æstetik til byen. Mine yndlingssteder er omgivet af smukke træer. For eksempel elsker jeg især dette gamle og sublime Atlas Cedar! Min yndlingsgade er foret med enorme platantræer, der klatrer op i himlen. Når jeg tænker på mit hjemland, ser jeg ofte billedet af et mægtigt lindetræ, der overraskede mig selv som barn.

For mange mennesker har træer en symbolsk, følelsesmæssig og undertiden åndelig betydning. I denne tekst kan du lære mere om de mytologiske referencer til træer.

Ja, træer er magiske. Træer er super værdifulde! Jeg ønsker, at vi kan plante mange, mange træer og beskytte de eksisterende træer godt.

Måske med Træ sponsorater

Vil du støtte dine træer med baumbad, kan du finde et her Oversigt over baumbad-produkterne

 

Andrew Hunkeler
Uddannet social- og kulturantropolog med fokus på bæredygtigt og deltagende grøntarealdesign i byer. (Mere om forfatteren). 
Min vision er at bringe mennesker og træer, natur og kultur, befolkning og bymyndigheder sammen.
Hvis du har spørgsmål, forslag, interessante historier eller spændende viden om dette emne, er du velkommen til at skrive til mig: andreas@baumbad.de. Jeg ser frem til din besked!

0:00
/
Vis afspiller

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose