Ofte stillede spørgsmål om baumbad-vandingsposen

Hvad vores engelsktalende kunder spørger os om

Du kan finde vejledningen til træbadevandsposerne i afsnittet

"Træviden">"Instruktioner til vandingsposer"

Men mens du er her, kan du også downloade instruktionerne direkte her.se online her

eller blot download:

træbadevejledning på engelsk

Følg nedenstående trin for at fylde træbadevandsposen:

1. Placer vandingsposen rundt om træstammen og luk lynlåsen. (Bemærk: én pose er tilstrækkelig til træer op til 30 cm i omkreds. Ved større træer anbefaler vi at bruge to eller flere poser).


2. Skub vandslangen (maks. 10 cm diameter) dybt ind i åbningen på vandingsposen (alternativt: "indsæt").

3. Fyld først vandposen kun ca. 1/6 fuld (mellem 10 liter og 18 liter afhængig af posevolumen) med vand og løft derefter posen i de sorte løkker (ryst den op). Dette er vigtigt for at sikre, at posen er i oprejst stilling, da vandet ellers ikke kan løbe ordentligt fra posen.

4. Fyld derefter posen helt op.

Afspil video

En trævandingspose er den ideelle vandingshjælp til træer. Tasken lægges rundt om bagagerummet som en jakke, lukkes med lynlås og fyldes derefter med vand. Vandet slipper langsomt ud og dråbe for dråbe gennem to små åbninger på undersiden af ​​posen, hvilket sikrer en langvarig vandingsproces. Dette sparer dig for vand, tid og penge og gør dig til en #træsparer.

Afspil video

Trævandingsposerne er designet, så vandet meget langsomt drypper ud fra to åbninger ved de nederste folder. Åbningerne er placeret på venstre og højre side af posen. Hvis posen rystes og installeres korrekt i overensstemmelse med instruktionerne, vander den jorden under den dråbe for dråbe. En påfyldningsmængde på 75 liter er tilstrækkelig til en vandingsperiode på 6 til 9 timer, en 100 liters pose er tilstrækkelig til 9 til 12 timer. Jorden under vandingsposen er også beskyttet mod sollys af posen og forbliver derfor fugtig under vandingsprocessen og efterfølgende. Dette sætter træet i stand til at absorbere vand i hele vandingsperioden, så det løbende kan genopbygge sine vandreserver. Denne type vanding er også kendt som "drypvanding" og er forklaret i detaljer på vores blogside.

Afspil video

En dræningstid på 6-9 timer (75 liter) og 9-12 timer (100 liter) er ideel til vandingsposerne. Vandet slippes ud i jorden i timevis via små åbninger på undersiden. Dette sikrer dyb vanding i timevis. Hvis dryptiden er meget længere, er der mulighed for, at vandet kan fordampe ned i jorden på grund af den omgivende temperatur. Dette ville resultere i, at træet ikke blev forsynet med den maksimale mængde vand, der kunne nås uden tab. Trævandingsposerne er designet, så der drypper vand ud af to huller ved de nederste folder. En til venstre og en til højre. Jorden under vandingsposen er også beskyttet mod solen af ​​posen og forbliver fugtig i vandingsperioden. Den fugtige jord er ideel til at lade træet absorbere vand og fylde sine vandreservoirer gennem hele vandingsperioden og derefter. Dette princip er også kendt som "drypvanding".

Afspil video

Stil træposen på en pæl "ved siden af" træet, hækken eller busken

I nogle træer begynder forgrening nær jorden, så det er ikke muligt at fastgøre vandingsposen til træet efter vores instruktioner.
I sådan et tilfælde er der også mulighed for at stille posen frit ved siden af ​​træet (men stadig over rodnettet).
For yngre træer betyder det, at posen skal placeres så tæt som muligt på stammen, mens man for ældre træer også kan vælge en vis afstand, da det underjordiske rodsystem allerede strækker sig over en meget større radius.

Tasken er relativt robust og stabil på grund af sit solide materiale og den flade bund, og kræver derfor kun en lille støtte, såsom en træpind, der kan stikkes ned i jorden ved siden af ​​posen. Husk altid, at efter en tredjedel (i et tidligere svar blev der sagt 1/6) af fyldning, løfter du vandingsposen kort (ryster den om nødvendigt) for at sikre, at åbningerne er klare, og at vandet kan sive ind i jord i dråber. Så fyld den helt op!

Denne metode er også meget velegnet til hække og buske. Her placerer du vandingsposen så tæt som muligt på hækken (eller busken), da rødderne ikke breder sig så meget under jorden som ved træer.

Hvis det ikke er muligt at sætte det op ved hjælp af proceduren beskrevet ovenfor, anbefaler vi at bruge baumbad Premium-vanderingen (55 L). Da støberingen er bredere, kan den som regel nemt monteres, selvom der er meget lidt plads mellem jord og grene.

Afspil video

Vandingsposerne er designet, så der drypper vand ud af to åbninger (venstre og højre) ved de nederste folder. Hvis disse ikke er placeret korrekt, når posen rystes under påfyldning, kan vandet løbe hurtigere ud end beregnet.


Tjek venligst instruktionerne igen for at se, hvordan posen rystes korrekt. Du kan også se de enkelte trin igen i vores video om, hvordan du bruger og installerer Baumbad-vandingsposen. => Hvis vandet stadig løber for hurtigt efter dette, skal du kontrollere, om posen/poserne står i et hul eller over et hulrum. Dette kan føre til, at PVC'en bliver klemt og åbningerne utilsigtet forstørres, hvilket kan korrigeres ved forsigtigt at trække eller løfte. Hvis det er nødvendigt, kan du også forsøge at ændre placeringen af ​​træposen, så den står på et plant underlag. Se venligst, om denne foreslåede løsning hjælper dig. Ellers bedes du kontakte vores kundesupportteam eller bestille en gratis tid med en af ​​vores træeksperter. Vi hjælper dig og finder en løsning.

Afspil video

Vores træposer er konstrueret/designet sådan, at der drypper vand ud af to åbninger (venstre og højre) ved bundfoldene. Hvis disse ikke er placeret korrekt, når posen rystes under påfyldning, kan vandet dræne enten langsommere eller hurtigere end beregnet, så tjek venligst instruktionerne igen for at se, hvordan posen rystes korrekt. Du kan også se de enkelte trin igen i vores video om, hvordan du bruger og installerer Baumbad-vandingsposen. => Hop til afsnittet "Ryst posen ordentligt" i videoen.

Yderligere foreslåede løsninger, hvis tømningen er for langsom:

1) Kontroller venligst, om PVC klæber lidt sammen ved folden eller omkring åbningerne. Hvis ja, prøv at trække lidt for at bringe alt i den rigtige position.


2) Er det muligt, at posen/poserne er i en fordybning eller over et hulrum? Hvis det er tilfældet, skal du kontrollere, om PVC'en blokerer drænhullerne i denne position. Også her skal du sørge for, at åbningerne frigøres ved forsigtigt at trække. Vi viser dig, hvordan du gør dette i videoen.

Se venligst, om en af ​​disse løsninger hjælper dig. Hvis ikke, så kontakt venligst vores kundesupportteam eller book en gratis tid med en af ​​vores træeksperter. Vi hjælper dig og finder en løsning.

Afspil video

Først og fremmest: Ja, træposerne kan (næsten altid) repareres! Vi har testet forskellige reparationsmetoder og udviklet et gratis reparationssæt baseret på dette. Vi har samlet vores erfaringer og anbefalinger i en 'reparationsguide'. Du kan finde disse i vores trævidenblog i artiklen: "Reparation af træposer - den store sammenligning "For gratis plastre skal du blot skrive en besked til os. Klik her for kontaktformular.

Vi beder dig om ikke blot at kassere vandingsposerne, da der udover reparation også er et genbrugsprogram for beskadigede poser. I dette program vil dine tasker blive repareret og doneret af os, eller poserne bliver forarbejdet til reparationssæt, som vi stiller gratis til rådighed for dig, hvis du selv ønsker at reparere dine tasker.

Afspil video

Det er ikke altid nemt at afgøre, hvilket træ der har brug for hvor meget vand. Vi anbefaler derfor generelt at vande lidt mindre frem for for meget. Træer er til en vis grad vant til at sæsoner med deres varierende nedbørsmængder. Det er en vigtig overlevelsesfaktor for et træ at opbygge en vis grad af modstandskraft for at kunne overleve tre perioder uskadt. På grund af det skiftende klima bliver det dog mere og mere almindeligt, at tørre perioder varer længere, at regnen bringer mindre vand eller at det meste simpelthen løber af under kraftig nedbør, trods store mængder, og dermed ikke er tilgængeligt for trærødder. Vores træposer fungerer som en vandingsstøtte for at hjælpe træerne med at komme så uskadt som muligt igennem disse unaturligt lange og usædvanligt tørre perioder.

Hos mange træer strækker rodsystemet sig over forskellige dybder af jorden for at få adgang til eventuel resterende fugt. Så snart der er vand til rådighed, begynder et træ normalt at gemme det i dets blade, grene, stamme og rødder. Dette ligner levende organismer. Når først disse lagre er blevet genopfyldt, kan træer overleve i lang tid uden yderligere vand. Når et træs lagre er opbrugt til under en kritisk tærskel, kan det som regel først ses i bladene, som begynder at hænge ned "magteløst". Hvis du har mulighed for det, ville dette være et godt tidspunkt at gribe ind for at yde støtte.

Forbliver det tørt i længere tid, er det selvfølgelig bedst at støtte træet løbende. Det giver mening at starte med at vande hver nat, selvom sandsynligheden for regn stadig er forholdsvis stor. Hvis vejrudsigterne indikerer en længere periode med varme eller tørke, anbefaler vi at starte med ugentlig drypvanding med det samme, og endda fylde træposen to gange om ugen under ekstreme forhold.

Afspil video

Du sætter vores vandingspose rundt om træet som en jakke/beklædningsgenstand. Dette er nemt, kan gøres i et par enkle trin og tager meget lidt tid. En enkelt træ-badetræpose er designet til vanding af træer med en omkreds på op til 30 cm. Ved større træer er det muligt at kombinere flere træsække. Den enkle tommelfingerregel er, at én træpose rækker til op til 30 cm af omkredsen. Det betyder:


Omkreds op til: 30 cm (diameter: 9.6 cm) = 1 træpose
Omkreds op til: 60 cm (diameter: 19.2 cm) = 2 træposer
Omkreds op til: 90 cm (diameter: 28.8 cm) = 3 træposer
Omkreds op til: 120 cm (diameter: 38.4 cm) = 4 træposer
etc.


Træbadevandingsposerne er designet, så de nemt kan forbindes med hinanden. Herunder finder du en video, hvor du kan se hvordan dette fungerer, vær opmærksom på, at med størst mulig træomkreds, må poserne ikke fyldes op til 100%, da stammen trykker mod posen ved påfyldning. Hvis dette er et problem, er det muligt at placere træposen(e) "frit" ved siden af ​​det ønskede træ.
"Sæt individuelle poser op på en stang"
,
"Læg flere poser sammen"

Afspil video

Det kan ske, at grene, klatreplanter eller andre genstande er placeret præcis dér, hvor vandingsposen normalt er placeret rundt om træet. I sådan et tilfælde kan posen også stilles "frit" ved siden af ​​træet, der skal vandes. Træposen er allerede ret stabil alene og har kun brug for lidt ekstra støtte. Det er bedst at bruge en træ- eller bambuspind eller en metalstang, som du stikker ned i jorden ved siden af ​​posen (om muligt uden at beskadige større trærødder). Nu kan du fastgøre træposen til den på sædvanlig vis.

En enkelt vandingspose er designet til vanding af træer med en omkreds på op til 30 cm.

Adskillige træbadevandsposer er kun nødvendige for ældre træer, der har overskredet denne omkreds. Disse kan nemt kombineres med hinanden ved hjælp af lynlåsløsningen.

Afspil video

I sammenligning med træer, som generelt har en fri, forholdsvis glat stamme, har hække og buske ofte grene og forgreninger (eller endda spidser og torne) tæt på jorden. Som følge heraf er det muligvis ikke muligt at fastgøre vandingsposen direkte der.

Som allerede beskrevet i din tidligere kundeforespørgsel, kan posen i et sådant tilfælde også placeres "frit" ved siden af ​​hækken eller busken, der skal vandes. Træposen er allerede ret stabil alene og kræver kun lidt ekstra støtte. Det er bedst at bruge en træ- eller bambuspind eller en metalstang, som du stikker ned i jorden ved siden af ​​posen (om muligt uden at beskadige større trærødder). Nu kan du fastgøre træposen til den på sædvanlig vis.


Derudover:

Hvis installationen ikke er mulig, selv med den ovenfor beskrevne procedure, anbefaler vi at bruge Baumbad Premium vandingsringen (55 liter). Da vandingsringen er bredere, kan den normalt monteres godt, selvom der er meget lidt plads mellem jord og grene.

Afspil video

Trævandingsposen er stort set lavet af PVC. Den har en meget enkel struktur, som bidrager til dens lange forventede levetid. Det rive- og slagfaste materiale er også understøttet af en netlignende fibervævning.

Levetiden reduceres med:
• Forkert håndtering af posen (sørg venligst for at følge dette
instruktioner)

• Rengøringsmidler, der er for hårde/ætsende

• Skødesløshed med spidser eller skarpe kanter på træet
knækkede grene og kviste

• Vejrpåvirkninger såsom storme, hagl, frost eller intens
sollys, der varer for længe (vores tasker leveres med UV-beskyttelse som standard)

• Hunde, der gentagne gange tisser på posen over en længere periode
af tid

• Ukorrekte kollisioner med plæneklippere eller robotplæneklippere

• Gødningstilsætningsstoffer (afhængig af kemisk sammensætning)

• Vintertjenester, der producerer sne (sjap) på siderne af
vejen hober sig op eller drys salt i store mængder.

• Gnavere, maddiker eller større vilde dyr leder efter vand
(normalt kun hvis det har været meget, meget tørt over en længere periode)

• Hærværk (bare for virkelig at opsummere alt)

• Der kan opstå algedannelse efter meget lang tids brug
få de to åbninger til at blive tilstoppet.

• Snavset vand og andre forurenende stoffer under påfyldning kan også bruges
sikre, at vandet ikke dræner ordentligt eller endda helt kan blokere for
åbninger.


Tips til en lang levetid:
Det er bedst kun at bruge poserne i de faser af året, hvor der er brug for dem, og derefter placere dem et tørt sted efter tørring og rengøring, så der ikke dannes alger, og posen er beskyttet. Undgå så vidt muligt livsreducerende forhold. (se ovenfor)

Det kan ske, at i tider med intens varme, meget lidt nedbør eller tørke, kan vilde dyr ikke længere finde drikkevand. Deres veludviklede lugtesans fortæller dem, at der er vand i træposerne, og af nød napper de i poserne. Især små gnavere som mus, men også mår og ræve kan komme til poserne.

Vi har fundet en løsning til at forhindre dyrebid på vandingsposerne:

Stil en eller flere små skåle på din ejendom, som du fylder efterhånden som du fylder poserne. Dette giver dyrene let adgang til vand.

Tip: Skålene skal være dybt nok i jorden, så der ikke er nogen overhængende rand, så selv små gnavere kan nå vandet for at drikke.

Men hvis det skulle ske, at din træpose får huller, kan du finde vejledning til, hvordan du reparerer hullerne med et par enkle trin ved hjælp af husholdningsredskaber i vores artikel "Reparation af træposer". Resterende materialeplastre og genbrugsplastre samt yderligere oplysninger om reparation af træposer kan rekvireres fra vores kundesupportteam.

Afspil video

Faktisk er antallet af "grønne" poser, såkaldte vandingsposer, steget markant de seneste år. Og det er vigtigt og en god ting.

Klimaforandringerne har fået klimaet til at ændre sig løbende i de senere år. I gennemsnit er det blevet varmere næsten overalt i Europa, nedbøren er faldet og tørre perioder bliver mærkbart længere. Som følge heraf lider mange planter og træer under en ekstrem mangel på vand, især i sommermånederne. Mange steder er dødeligheden for bytræer steget markant, hvilket også skyldes, at byrådene i stigende grad når grænserne for deres ressourcer, når det kommer til at forsyne alle træer med det nødvendige vand på grund af den stadig mere ekstreme klimasituation. .

Vandingshjælpemidler som Baumbad-vandingsposen kan gøre en livreddende forskel. Brugervenligheden og det praktiske design gør vanding lettere for råd, træelskere og dem af os, der ønsker at være med til at bevare bytræer.

Gennem en proces kaldet drypvanding kan der spares vand og meget tid, samtidig med at jorden omkring træerne holdes fugtig i en forholdsvis lang periode. Vand siver løbende ind i træernes rodzone i flere timer gennem små åbninger i bunden af ​​de fyldte træsække. På den måde kan vores træers sundhed, robusthed og vitalitet øges markant. Samtidig sikrer vi ved at beskytte og bevare dem, at vi også i fremtiden kan drage fordel af bytræernes naturlige kølemekanismer.

Baumbad arbejder allerede med mange byer og kommuner i hele Tyskland. Spørg i din by eller by, om der allerede er brugt træsække der, om der er mulighed for træsponsorater og/eller hvordan borgere kan være med til at redde træerne.

Du er også velkommen til at kontakte vores træeksperter med eventuelle spørgsmål.

Afspil video

Kapaciteten af ​​en træbadevandspose (75 eller 100 liter) er designet til en træomkreds på op til 30 cm. Dette svarer til en stammediameter på cirka 9.6 cm. Hvis et træ med større omkreds/diameter skal vandes, anbefaler vi brug af tilsvarende flere vandingsposer.

Omkreds op til: 30 cm (diameter: 9.6 cm) = 1 træpose

Omkreds op til: 60 cm (diameter: 19.2 cm) = 2 træposer

Omkreds op til: 90 cm (diameter: 28.8 cm) = 3 træposer

Omkreds op til: 120 cm (diameter: 38.4 cm) = 4 træposer

etc.

Hver dråbe er vigtig for at fylde et træs vandreservoir. Især i lange tørre perioder kan du gøre dit træ meget godt med trævandingsposerne. Hvor meget vand de enkelte træer har brug for varierer fra art til art. Store træer har som regel et meget veludviklet rodnet, der rækker dybt ned i jorden, så de ofte kan finde vand dybt nede, som ikke er tilgængeligt for yngre træer.

Det er derfor særligt vigtigt for nye beplantninger at forsyne dem regelmæssigt med tilstrækkeligt vand, så de kan udvikle de rette rødder. Området under træposen, som konstant holdes fugtigt ved drypvanding, er særligt vigtigt.

Vi anbefaler derfor mindst 75 liter (én fuld pose), men helst 150 liter (to fulde poser) pr. vandingscyklus. Ved større træer (og brug af flere træsække) skal alle træsække fyldes mindst én gang.

Afspil video

Ethvert træ er et levende væsen og lagrer vand - i dets blade, grene, stamme og rødder. Dette ligner levende organismer. Når disse reservoirer er fyldte, kan planterne overleve i lang tid uden yderligere vand. Når et træs reservoirer er opbrugt, er det første tegn normalt, at bladene hænger. Hvis du har mulighed for det, bør træet gives ekstra støtte eller vandes senest herfra.

Rødderne er redskabet, hvormed træerne optager det vand, der er afgørende for overlevelse. Hvor langt disse rødder rækker afhænger blandt andet af trætypen. Som tommelfingerregel kan man dog sige, at hovedrodarealet kan estimeres ud fra trækronen projiceret på jorden. Hvor der er mangel på vand, bliver rødderne længere, og træerne rykker længere fra hinanden. De fleste træer har en anden uundværlig hjælper: mykorrhiza, et netværk af svampe i jorden. Gennem denne symbiose øger disse svampetråde røddernes overfladeareal enormt og dermed også deres opland.
(Kilde: https://www.lwf.bayern.de/wissenstransfer/forstcastnet/260900/)

Har du stadig spørgsmål?

Bare skriv til os, og en fra vores team vil vende tilbage til dig så hurtigt som muligt. Alternativt har vi vorestræ viden guide, med mange andre emner, der kunne interessere dig.

Interessante fakta om træer og kunstvanding

Vores træ viden blog

God idé, nem at bruge og alt er perfekt fra bestilling til levering.

Michael K.

Træet badevandspose

Få din premium kunstvandingspose

Planteskoler skaber liv, vi i baumbad beskytter livet.

Baumbad, officiel partner i sammenslutningen af ​​tyske planteskoler.