Leg

Læs artiklen

Trævandingsposer er lavet af enten PVC eller PE, det vil sige plastik. Kan træposer derfor være økologiske? Eller bør du undgå trævandingsposer af økologiske årsager? Det er vigtige spørgsmål, som der ikke er generelle svar på. Her er nogle tanker om dette:

 • Nogle gange er trævandingsposer den eneste løsning, der virker for at få folk i gang og vande et træ. Hvad hvis en træpose er lavet af plastik – men redder et træ fra at tørre ud? Dette træ fortsætter derefter med at filtrere forurenende stoffer fra luften, fortsætter med at omdanne kuldioxid til ilt og fortsætter med at give et levested for dyr og planter. Kan man bruge plastik til at redde træer?

Hvad anser du for mere værdifuldt?

 • Selvom træposer er lavet af plastik, kan de spare meget vand. Hvis træer vandes forkert (for hurtigt eller på det forkerte tidspunkt på dagen), løber meget vand væk igen med det samme eller fordamper med det samme. Hvis træer vandes med træsække, risler hele mængden af ​​vand ind i træets rodområde. Samtidig beskytter plastikken, som et lag barkflis, jorden mod udtørring.Denne avnbøg har akut brug for god vanding. Dens løv skifter farve i juli og falder af.

6 grunde til, at trævandingsposer kan give økologisk mening:

 1. Vandeffektivitet: Trævandingsposer er designet til at bruge vand effektivt. Deres langsomme frigivelse af vand giver dem mulighed for at sikre ensartet hydrering, hvilket reducerer vandforbruget sammenlignet med traditionelle kunstvandingsmetoder.
 2. Undgå vandspild: Trævandingsposer hjælper med at minimere vandspild ved at lede vandet til rødderne og reducere fordampning og afstrømning. Dette er især vigtigt i områder med vandknaphed eller i tørre perioder.
 3. Beskyttelse mod jorderosion: Gennem målrettet kunstvanding hjælper trævandingsposer med at bevare jordens fugtighed og hjælper derved med at forhindre jorderosion. Sund jord er vigtig for biodiversiteten og økosystemet.
 4. Plantning af træer: Trævandingsposer er særligt nyttige ved plantning af nye træer. De fremmer trævækst og hjælper med at etablere dem i de første par år, hvilket er med til at bevare det grønne miljø på lang sigt.
 5. Reduktion af pesticider: Ved at fremme et sundt rodsystem og træ kan trævandingsposer hjælpe med at reducere behovet for pesticider. Et sundt træ er mere modstandsdygtigt over for skadedyr og sygdomme.
 6. Fremme af træbeskyttelse: Ved at bidrage til optimal kunstvanding hjælper trævandingsposer med at beskytte træerne. Sunde træer er afgørende for at opretholde økosystemer og luftkvalitet.

Det er dog vigtigt, at de økologiske fordele ved trævandingsposer også afhænger af korrekt brug og pleje.

Brug trævandingsposerne korrekt

Her kan du finde dem instruktioner til brug af baumbad trævandingsposerne. 

Forøg posernes levetid

En vigtig faktor for den økologiske vurdering af poserne er deres levetid. Baumbad producerer trævandingsposer, der holder i årevis, hvis de bruges rigtigt. For at poserne kan holde i lang tid, bør de beskyttes mod følgende faktorer:

 • Vejrpåvirkninger som storme, hagl, frost og sne
 • Plæneklipper eller robotplæneklipper
 • Vintertjenester fejer sne
 • Gnavere, mår eller større vilde dyr. Disse bider poserne, hvis de ikke kan finde andet vand

De vigtigste faktorer for at beskytte dine tasker er derfor:

 • Lad kun poserne hænge på træet i de måneder, hvor der er brug for dem. Når vandingssæsonen slutter om efteråret, skal poserne rengøres og tørres og opbevares på et tørt sted.
 • Tag poserne fra træet, når du slår græsplænen
 • Under høj varme og langvarig tørke placeres vand i en anden gnaverbeholder. Så behøver dyrene ikke at gnave poser
 • Brug vand, der er så rent som muligt

Du kan finde mere information om dette i artiklen Vedligehold træposer af høj kvalitet og forlænge deres levetid.

Reparer ødelagte poser

En anden måde at gøre trævandingsposer mere økologiske er at reparere ødelagte poser. For at gøre dette genbrugte vi defekte poser og lavede reparationsplastre. Du kan bestille dem gratis hos os. Vi har også testet forskellige reparationsmetoder og vores erfaringer i én reparationsvejledning indsamlet.

Genbrug

Udover at lave reparationsplastre leder vi efter andre genbrugsmuligheder på længere sigt. Har du nogle ideer? Du er velkommen til at kontakte os på andreas@baumbad.de Skrive til

Vigtigt: Find ud af det, før du køber

Vi anbefaler derfor, at du overvejer, om du virkelig har brug for trævandingsposerne. Fordi naturen ligger vores hjerte nært, ønsker vi ikke nogen uovervejede forbrugerkøb. Når du køber trævandingsposer, så bed om at redde et træ.

Hvis taskerne ikke virker for dig, som du forestillede dig, skal du helt sikkert kontakte os. Og har du ikke længere brug for din træpose, kan du bare give den væk. Hvis du ikke kender nogen, der gerne vil vande et træ, kan du måske finde dem på en how www.nebenan.de give væk? Eller et vandingssponsorprogram i din by?

Må så mange træer som muligt vandes på den mest økologiske måde og derved reddes. 

0:00
/
Vis afspiller

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Ting du ikke bør gøre med din trævandingspose (brugsvejledning)

Hvad skal du bestemt ikke gøre med dine tasker? Du kan finde den ultimative liste her.

PE eller PVC - En oversigt over baumbad-sortimentet

baumbad tilbyder nu forskellige produkter: træposer lavet af PVC, træposer lavet af PE og G...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose