Oprindelse af vinterlind

Vinterlindetræet (Tilia cordata) er et løvfældende træ og tilhører lindeslægten i malvefamilien. Det er et af de mest populære løvtræer i Tyskland og Europa og når afhængigt af arten en højde på mellem 15 og 30 meter og kan blive op til 1000 år. Et velkendt citat siger: "Lindetræet kommer i 300 år, står i 300 år og dør i 300 år." Lindetyperne er opdelt i sommer- og vinterlinde. De har flere ligheder end forskelle. Vinterlinden er almindelig i mere nordlige egne end sommerlinden. Den findes især ved foden af ​​Alperne, bjergene og Kaukasus. Begge arter er ligeligt repræsenteret i Centraleuropa. Vinterlinden kan kendes på sine grene, der peger stejlt opad.

Det spiller en vigtig rolle i kulturhistorien og betragtes som en ven af ​​mennesker og en bringer af held. Lindetræet er nævnt i mange gamle folketekster og sange og utallige steder, gader og restauranter i Tyskland har ordet lindetræ i deres navn. Den mest kendte gade er den storslåede boulevard “Unter den Linden”, hvor mange af Berlins vigtige seværdigheder kan ses, og hvor de første lindetræer har stået siden 1647.

Vinterlindetræet er et livets træ, fordi dets blomster, bladknopper, honning og frugter er mad og bruges som terapeutiske hjemmemedicin, inden for medicin og kosmetik. I en alder af 20 til 30 år dukker vinterlindens blomster op for første gang i juni til august. Der er fire til tolv af dem med en dobbelt perianth, gullig-hvid, stjerneformet og hermafroditisk. Blomsterne når en diameter på omkring to centimeter og hænger fra et langt, smalt dækblad, hvormed den modne frugt føres gennem luften. Bladene er op til fem til seks centimeter lange, hjerteformede, let asymmetriske og skarpt takkede. Toppen er skinnende mørkegrøn og glat. Undersiden er blågrøn med totter af rødbrune hår. Vinterlindens blade er mindre end sommerlindens blade. Frugterne er omkring 5 til 7 millimeter lange, femsidede og sfæriske. De er dækket af filt og har en grønlig-gullig farve. De indeholder olie og kan spises rå eller kogte som snack eller som en sidesalat. Te lavet af lindeblomster anses for at have febernedsættende, slimløsende, vanddrivende og vanddrivende egenskaber.

Vinterlindepleje og placering

Det perfekte sted for et vinterlindetræ er solrigt til lyst, delvist skygget og jorden er kalkholdig, løs og fugtig. Træerne kan nå en kronediameter på 30 meter og bør ikke plantes i nærheden af ​​en bygning. Lindetræet danner et hjerterodsystem med en høj andel af fine rødder. Mange rødder løber langs jordens overflade.

Klip vinterlinden

Generelt kræver lindetræer ikke meget pleje. De tåler beskæring uden problemer. Det bedste tidspunkt er efteråret før den første frost. Det er vigtigt at fjerne gamle og rådne grene og ellers forme de ydre konturer.

Vand vinterlinden korrekt

På grund af klimaændringer bliver vores regioner også varmere og fører til længere tørre perioder. Dette har en indvirkning på miljøet og især på træerne. Afhængig af beliggenhed og klimabetinget situation kan det være nødvendigt med hyppigere vanding end tidligere år. Lindetræer føler sig særligt godt tilpas i fugtig jord, hvorfor det er vigtigt at sikre tilstrækkelig fugt. Især unge lindetræer bør vandes på varme dage i de første måneder for at få godt rod. Vandbehovet for et lindetræ afhænger af flere faktorer såsom længden af ​​den tørre periode og træets tilstand. En fast mængde på 75 til 100 liter kan estimeres pr. vanding for unge træer og væsentligt mere for ældre træer. Når man vander traditionelt med haveslange, er der risiko for, at fugten fordamper eller løber væk, før den kan nå rødderne. Af denne grund kan du baumbad vandingsposer mere effektiv vanding og sparer endda vand. Drypvanding frigiver løbende vand til jorden og opnår ensartet fugt. Fastgørelse og påfyldning af vandposerne er enkel og ukompliceret. Tasken lægges rundt om træstammen som en jakke og lukkes med lynlås. Næste trin er at fylde posen med nok vand, så der ikke kan ses rynker i det nederste område efter yderligere justering og derefter lade den fylde op. Ved at fylde en vandingspose får unge træer tilstrækkeligt med vand. For eksisterende træer med større stammediametre kan to, tre eller flere vandingsposer lynes sammen for at vande dem.

Gød vinterlinden

En befrugtning Vinterlinden er ikke længere nødvendig, når den er ældre, men unge træer nyder kompost eller hornspåner forår og efterår.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vandhestekastanje

Hestekastanjeoprindelse Hestekastanjepleje og placering Skæring Hestekastanjevanding Hestekastanje...

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose