Sølvgran oprindelse

Sølvgran (Abies alba) er en europæisk nåletræsart inden for fyrrefamilien. Den bliver op til 60 meter høj og kan blive op til 600 år. Den er kendt for sin hvidlige, glatte bark og sine aflange, bløde nåle, som er grønne i farven og vokser i klynger på grenene.

I mytologien blev sølvgranen ofte betragtet som et helligt træ og blev æret i mange kulturer. For de gamle germanske folk var det et symbol på evig vitalitet, konstant vækst og uudtømmelig frugtbarhed.

Sølvgranen er et eneboende nåletræ, der producerer både han- og hunblomster. Hanblomsterne kan kendes på deres gule, hængende blomsterstande, mens hunblomsterne er små og runde. Sølvgrannåle er bløde og vokser i klynger på grenene. De er grønne og har en skinnende overflade. Sølvgranens kogler er store og kegleformede og indeholder træets frø. De modnes hvert år og åbner sig under tørke, og afslører frøene.

Nåle og harpiks af sølvgran bruges i medicin. De indeholder æteriske olier og bruges i form af te, inhalation og bade som naturlige midler mod luftvejssygdomme, betændelse og smerter. På grund af sin aromatiske lugt og harpiksagtige smag er sølvgrantræ også populært til fremstilling af røgelsespinde, parfume og i aromaterapi.

Sølvgran pleje og placering

Sølvgranen foretrækker et sted med masser af sollys og veldrænet, næringsrig jord. Den kan dog også trives i delvist skyggefulde områder og områder med dårlig jordkvalitet, så længe der er tilstrækkeligt med vand og næringsstoffer til rådighed. I varme og tørre områder foretrækker sølvgranen steder, der er skyggefulde, og jorden tørrer ikke helt ud.

Skåret sølvgran

For at fremme væksten og forbedre udseendet kan der regelmæssigt udføres beskæringsforanstaltninger på sølvgranen. Disse udføres om foråret og fjerner døde, syge og beskadigede grene.

Vand sølvgran

Som følge af klimaændringer bliver varmere og tørrere perioder mere almindelige, hvilket påvirker naturen og træerne i særdeleshed. Afhængigt af dens placering og den klimamæssige situation kan det være nødvendigt at vande sølvgranen oftere end tidligere. Vandkravene til sølvgran kan variere afhængigt af størrelse og placering. Sølvgran har dog generelt lavt vandbehov og kan trives i områder med lav nedbør. Den er generelt godt tilpasset tør jord og kan tåle tørre perioder. I vækstsæsonen skal sølvgranen vandes regelmæssigt. Jorden skal holdes fugtig, men ikke våd. Næste vanding skal først ske, når jorden igen er blevet mere tør. Traditionel vanding med en slange kan resultere i, at for meget vand lander på jorden på én gang og derefter fordamper eller dræner væk, før det når rødderne. Med træbadevandingsringe Vanding er mere effektivt og vand spares. Drypvanding frigiver løbende vand til jorden, så de lavvandede rødder absorberer vandet bedre. Vandingsringen dækker også jordens overflade og forhindrer fugt i at fordampe. Kapaciteten af ​​baumbad-vandingsringene er 55 liter og er tilstrækkelig til at forsyne unge og nyplantede træer. Eksisterende træer kan tåle mere vand og 15 liter per kvadratmeter er en god rettesnor. Fastgørelse og påfyldning af vandposer til sølvgranen er enkel og ukompliceret. Ringen er placeret rundt om træstammen som et tørklæde. Næste trin er at fylde "vandingsdoughnutsen" med nok vand, indtil ringen er fuld.

Gød sølvgraner

Det bedste tidspunkt at Befrugte af sølvgraner er i efterår og forår. Kompost eller plantegødning er velegnet til dette. Et muldlag af barkkompost i rodområdet hjælper med at holde på fugten i jorden og undertrykke ukrudtsvækst.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Surkirsebær – Vand surkirsebærtræet

Surkirsebæroprindelse Surkirsebærpleje og placering Skæring af surkirsebær Vanding af surkirsebær...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose