Enebær oprindelse

Enebær (Juniperus) er en slægt af planter inden for cypresfamilien. Det findes i mange dele af verden, herunder Europa, Asien og Nordamerika. Der er både buske og træer indenfor enebærslægten. Enebæren kan nå højder på 1 til 30 meter.

I mytologien blev enebær ofte betragtet som et helligt træ og blev æret i mange kulturer. I keltisk mytologi blev enebær betragtet som et helligt træ, der tilbød beskyttelse og helbredelse. I romersk mytologi blev enebær betragtet som et symbol på udødelighed og genfødsel.

Enebærnåle

Enebæren er en stedsegrøn plante, der giver både han- og hunblomster på forskellige planter. Hanblomsterne kan kendes på deres gule, hængende blomsterstande, mens hunblomsterne er små og runde. Enebærens nåle er grønne og har en skinnende overflade. De vokser i klumper på grenene. Enebærene er små og blå til lilla-røde. Enebærene bruges i madlavning og medicin. De indeholder æteriske olier og bruges som et naturligt middel mod luftvejssygdomme, betændelse og smerter. På grund af sin aromatiske lugt og harpiksagtige smag er enebær også populær i aromaterapi og i produktionen af ​​røgelse og parfume.

Enebær

Enebærpleje og placering

Enebæren foretrækker et sted med masser af sollys og veldrænet, sandet jord. Den er dog også lidt krævende og kan trives i næsten enhver jord og i områder med lidt vand. Enebær er meget tilpasningsdygtige og kan trives i både kolde og varme klimaer.

Skær enebær

Beskæring af enebær kan udføres regelmæssigt for at fremme væksten og forbedre dens udseende. Disse udføres om foråret og fjerner døde, syge og beskadigede grene. Yderligere beskæringsforanstaltninger kan tjene til at holde enebær i form og gøre planten mere kompakt og busket. Skæreforanstaltningerne skal udføres rent for at undgå svampeangreb og skader.

Vand enebær

Som følge af klimaændringer bliver varmere og tørrere perioder mere almindelige, hvilket påvirker naturen og træerne i særdeleshed. Afhængigt af deres placering og den klimarelaterede situation kan det være nødvendigt at vande enebærene hyppigere end tidligere. I vækstsæsonen bør enebær vandes regelmæssigt, især hvis jorden er tør. Man skal passe på ikke at holde jorden for våd for at undgå rodråd. Ved vanding med vandslange er der risiko for, at meget fugt fordamper eller siver ned i den dybe jord, før den kan optages af rødderne.

Vanding af enebærene er med baumbad vandingsposer mere effektivt. To huller i bunden af ​​poserne frigiver kontinuerligt vand til jorden som drypvanding. Det betyder, at vandet siver ned i jorden langsommere, og enebærens flade rødder kan absorbere vandet bedre takket være den jævne fugtning. Vandingsposen dækker jordoverfladen og forhindrer fugt i at fordampe. Brug af poserne sparer tid og vand. Ved at fylde en vandingspose får unge træer tilstrækkeligt med vand. For at vande større træer tilstrækkeligt i meget tørre perioder er det muligt at forbinde to eller flere vandingsposer sammen. Et muldlag af barkkompost i rodområdet er nyttigt for at holde på fugten i jorden.

Gød enebær

Regelmæssig befrugtning er ikke nødvendig, men lejlighedsvis befrugtning er mulig befrugtning støtte planten om foråret. Hvis enebær plantes i jord med lavt næringsstofniveau, bør den gødes af og til.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Surkirsebær – Vand surkirsebærtræet

Surkirsebæroprindelse Surkirsebærpleje og placering Skæring af surkirsebær Vanding af surkirsebær...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose