Vi kan ikke eksistere uden træer, for uden træer og planter er der ikke frisk ilt. Og at skabe en bevidsthed om dette og at sensibilisere for problemerne med vores træer og skove er i dag Festdag for træerne.

25. april - Verdens trædagFoto: Træfoto oprettet af onlyyouqj - www.freepik.com

Hvad er arbor dag

Den internationale trædag blev indledt den 27. november 1951 af De Forenede Nationers FAO (Food and Agriculture Organization). Dette anbefales at fejre en international festdag for træet hvert år i alle medlemslande.
Arbor Day mål det er at minde så mange mennesker som muligt om, hvor værdifulde træer er for os mennesker og et sundt miljø.

Siden da har mange lande fejret Tree Day eller Planting Day. I Europa er dette normalt en dag i marts eller april eller en efterårsdag. Internationalt er disse helligdage spredt over hele året.

In Tyskland bliver træets dag som en landsdækkende festdag for træerne på 25. april  engageret. Den første tyske dag på træet var den 25.04.1952. april XNUMX. Den dag blev den daværende forbundspræsident Prof. Dr. Theodor Heuss og forbundsminister Robert Lehr (præsident for den tyske skovbeskyttelsesforening, som indledte denne festival i Tyskland) plantede et ahorntræ i Bonns Hofgarten.

 

Hvor stammer træets dag fra?

Trædagen går tilbage til året 1872, da den amerikanske politiker JSMorton foreslog Arbor Day-resolutionen til Nebraskas regering. I dette opfordrede han til indførelsen af ​​en årlig trædag. I 1892 blev denne beslutning vedtaget i alle stater i USA.

 

Hvad laver du på Arbor Day?

Traditionelt er træets dag en plantedag. Dvs. på denne handlingsdag blev og blev plantet nye træer.
I Nebraska blev der for eksempel plantet over en million træer på den første Arbor Day. Og også i Tyskland er der plantet millioner af træer siden træets første dag. Ifølge den tyske skovbeskyttelsesforening plantes der flere hundrede tusinde træer i gennemsnit på ”normale” dage af træet.

Traditionelt er træets dag en plantedag. Der plantes over 100.000 træer her i Tyskland hvert år.Foto: Naturfoto oprettet af freepik - www.freepik.com

På grund af klimaændringer plantes træer den 25.04. april. men mere og mere vanskeligt og mange store træplantager udsættes derfor til efteråret.

I mange byer og samfund er der i stigende grad andre begivenheder på denne dag ud over plantningsaktiviteter, såsom udflugter, eventyrdage eller skovvandringer for at gøre vores træer og skove håndgribelige og for at øge bevidstheden om deres problemer og behov.

 

Hvordan kan jeg gribe ind og redde træer?

Selv uden en have eller et område, hvor du selv kan plante et træ, kan du med et Trædonation hjælp til at plante træer og diversificere vores skove. Der er adskillige organisationer til dette formål i Tyskland (f.eks. https://www.iplantatree.org) eller international (https://a.plant-for-the-planet.org/de/) Plant træer og administrer skovene bæredygtigt.

Du kan også blive aktiv som træsponsor. Klimaændringer påvirker ikke kun vores skove, men alle træer, herunder vores bytræer. På grund af dette kan du nu i mange byer Træ sponsorater tage over og passe på et træ i din egen gade. Men selv uden et træsponsorat kan du støtte træerne foran dit hus ved regelmæssigt at løsne jorden i træskiven, så den kan absorbere den godt, når det regner. Eller ved at vande dem regelmæssigt i tørre perioder.

Hvis du har din egen have og planter træer og buske der, skal du være opmærksom bi-venlige træer og buske at plante.
Bi-venlige træer er for eksempel pil, blomsteraske, ahorn, robinia, lind og selvfølgelig frugttræer. Bi-venlige buske er for eksempel vintersnebolden, kobberstenen, cornel-kirsebæret, sloe, tjørnet eller bærbæren.

Og som et sidste tip, hvis du Træprodukter køber, sørg for at de fra bæredygtigt skovbrug komme. Du kan se ved, at de er PEFC og FSC certificeret.

Der er mange måder at blive aktiv på. Lad os redde træer sammen. # træredder

(Kilde forside billede: Træfoto oprettet af danmir12 - www.freepik.com)

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose