Indhold:

 

Sød kirsebær oprindelse

Det søde kirsebær (Prunus avium) er et løvfældende træ og tilhører rosenfamilien. Den kommer fra havnebyen Kerasus (i dag Giresun) i dagens Tyrkiet og når en højde på 15 til 20 meter.
Af den romerske general Lucius Lucinius Lucullus er det 74 f.Kr. kom til Rom og derfra spredte den sig til store dele af Europa. Det tyske ord kirsebær udviklede sig fra det græske kerasos og det latinske cerasus.
I Japan er begyndelsen af ​​foråret blevet fejret med kirsebærblomsterfestivalen i omkring tusind år. I traditionel kinesisk medicin betragtes kirsebær som "varme og søde" og har indflydelse på hjerte, mave og miltmeridianer. De styrker kredsløbet og bruges til "forkølelses" lidelser som gigt og gigt.

Kirsebærets hermafrodit hvide til lyserøde blomster vises i april til maj og er 2,5 til 3,5 centimeter, femdobbelte og dobbelte periant.
Kort efter blomstringen kommer kirsebærbladene frem. De er elliptiske til ægformede og takkede i kanten. Bladene er skiftende, bliver gule om efteråret og falder om vinteren. De to honningkirtler på bladstilken, som udskiller en sukkerrig nektar, er tydeligt synlige.
Kirsebærets frugter er sfæriske til ægformede, op til 3 centimeter i størrelse og klar til høst fra juni til juli. Kødet er saftigt, sødt og mørkerødt. Når modningsfasen er perfekt, kan der vokse op til 20 kilo kirsebær på et træ. Frugterne skal altid plukkes med stilken, ellers rådner de meget hurtigt i bunden af ​​stilken og kan ikke opbevares længe. Det vil også tilskynde til blomstring til næste sæson, hvis stænglerne ikke bliver tilbage på grenene.

Søde kirsebær pleje og placering

At plante et sødt kirsebær på et luftigt og solrigt sted er ideelt, og det bedste tidspunkt at plante er om efteråret. Jorden skal være ret tung, dyb, fugtig og muldrig med et højt kalkindhold. Ved plantning er det fornuftigt at tilføje moden kompost til plantehullet. På grund af den tidlige blomstring er steder, der er truet af sen frost, ikke egnede, da hele høsten kan slå fejl. Til befrugtning skal der en anden plante tæt på bierne, da de ikke selv kan gøde.

Skær søde kirsebær

Vedligeholdelsesbeskæring anbefales i sensommeren efter høst. På grund af den sene klippedato bremses den stærke naturlige vækst og hurtig sårheling fremmes. Kronen tyndes ud ved at fjerne gamle og ugunstige sidegrene. Regelmæssig beskæring sikrer en rigelig høst.
Afhængigt af sorten udvikler kirsebærtræer hjertelignende eller lavvandede rodsystemer. Der skal skelnes mellem hoved-, sekundære og fibrøse rødder. For at beskytte rødderne om vinteren er det en god idé at dække jorden med blade og muld.

Skal du gøde søde kirsebær?

Om foråret giver det mening at arbejde et lag kompost ned i jorden. Med en grøngødning om sommeren optimeres jordens kvalitet.
Regelmæssig mulching vil hjælpe med at holde jorden fugtig og give de søde kirsebær næringsstoffer.

Vand kirsebærtræer ordentligt!

Klimaændringer får temperaturerne til at stige, og der er altid længere tørre perioder. Påvirkningen af ​​miljøet og især på træerne er mærkbar. De lider under ekstreme forhold Tørke stress. Afhængigt af beliggenheden og den klimamæssige situation kan det være nødvendigt med hyppigere vanding end tidligere år.

Kirsebærtræer har et højt vandbehov. Som udgangspunkt kan man beregne omkring 30 liter vand per kvadratmeter areal under træet.
Mens med konventionel vanding siver eller fordamper meget vand, før det kan absorberes af rødderne, er vanding af kirsebærtræer træbadevandsposer meget effektiv. To små huller frigiver vandet jævnt og over flere timer som drypvanding til jorden.

Herved opnås en jævn fugtindtrængning, og vandet optages bedre af den omgivende jord og rødderne. Jorden under vandingsposen er beskyttet mod solen og forbliver fugtig i vandingsperioden. Den fugtige jord er ideel til at lade træet absorbere vand og fylde sine vandreservoirer gennem hele vandingsperioden.

Fastgørelse og påfyldning af vandposerne er let og ukompliceret.
Tasken lægges rundt om træstammen som en jakke, lukkes med lynlås og fyldes efter vejledningen.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose