Engelsk eg oprindelse

Engelsk eg (Quercus robur) er et løvfældende træ og tilhører bøgefamilien. Den er udbredt i Europa, Nordafrika og Vestasien og vokser primært i middel til højere højder i fugtig, næringsrig jord. Den almindelige eg kan blive op til 35 meter høj og op til 600 år gammel.

I mytologien blev den engelske eg ofte set som et symbol på styrke, mod og modstandskraft. Den blev også brugt som lægeplante og i nogle kulturer blev den engelske eg også set som en beskyttende plante og til at rense negativ energi.

Blomsterne på den almindelige eg er små og uanselige og vises før bladene om foråret. Hanblomsterne er arrangeret i bladaksen og danner lange, rødbrune rakler. Hunblomsterne er arrangeret enkeltvis eller parvis i bladaksen og danner små, grønne knopper. Den engelske eg er kendt for sine grønne blade, som kun skifter lidt farve om efteråret. Bladene er omkring 8 til 20 cm lange og 4 til 8 cm brede. De er lancetformede og har en glat, grøn overflade. De sidder på lange, tynde stængler og er arrangeret skiftevis. Frugterne af den almindelige eg kaldes agern og er todelte vingenødder, der er omkring 3,5 til 4,5 cm lange og op til 15 mm brede. Hver frugt indeholder en lille sfærisk nød. Agernene høstes fra september til oktober og bruges som føde til fugle og andre dyr.

Engelske egeblade

Engelsk eg pleje og beliggenhed

Den almindelige eg foretrækker et solrigt til delvist skygget sted med et fugtigt og varmt klima. Jorden skal være dyb, humusrig og næringsrig. Den almindelige eg tåler ikke vandfyldning og foretrækker en tilstrækkelig forsyning af vand.

Skåret engelsk eg

Den engelske eg kræver regelmæssig beskæring for at bevare sin kroneformede vækst. Nødvendige beskæringsforanstaltninger bør generelt udføres om vinteren. Den engelske eg kan bløde ved skæring, hvorfor den anbefales på frostfrie dage.

Vand den engelske eg

Den engelske eg er en dyb rødder og bør vandes sjældent, men intensivt og gennemtrængende. Jorden må aldrig tørre helt ud, da det kan få de fine rødder til at dø. Den almindelige eg foretrækker et fugtigt klima og kan ikke tåle en langvarig mangel på vand. Unge engelske egetræer er særligt følsomme over for mangel på vand og bør vandes regelmæssigt. Modne træer behøver generelt ikke vandes, men de bør vandes mindst en gang om ugen i længere tørre perioder. Vandbehovet for en almindelig eg afhænger af forskellige faktorer såsom længden af ​​den tørre periode og træets tilstand. Klimaforandringerne påvirker naturen, og mange træer lider under varme og tørre perioder, som kan kræve hyppigere vanding. Som rettesnor kan der antages et vandingsbehov på 75 til 100 liter for unge engelske ege og 200 liter pr. vanding for ældre træer. Ved vanding med haveslange siver en stor del af vandet igennem eller fordamper eller flyder af overfladen, før det kan optages af rødderne.

med baumbad vandingsposer Vanding er mere effektivt og der spares på vandet på samme tid. Vandingsposerne har to små huller, der afgiver vand jævnt i jorden som drypvanding over flere timer. Dette fører til jævn fugt i jorden, hvilket også betyder, at rødderne nær overfladen absorberer vandet godt. Vandingsposen dækker samtidig jordens overflade og forhindrer derved vandet i at fordampe. Med en baumbad-vandingspose forsynes unge træer med tilstrækkeligt vand. For at vande eksisterende træer med en større stammediameter kan to eller tre vandingsposer forbindes med lynlåse.

Engelsk egetræsagern

Gød engelske egetræer

For sin vækst og sundhed har den engelske eg primært brug for nitrogen, fosfor og kalium. Disse næringsstoffer kan opnås ved brug af økologiske gødning såsom kompost eller hornspåner leveres. Et lag barkflis hjælper med at holde jorden fugtig og forhindre vækst af ukrudt.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Surkirsebær – Vand surkirsebærtræet

Surkirsebæroprindelse Surkirsebærpleje og placering Skæring af surkirsebær Vanding af surkirsebær...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose