Indhold:

Fersken oprindelse

Ferskenen (Prunus persica), det tyske persiske æble, tilhører ligesom mange frugttyper rosenfamilien og er en stenfrugt. Den vokser som et lille løvtræ med en udstrakt krone og når en højde på mellem to og otte meter. Så tidligt som 6000 f.Kr Den blev dyrket og opdrættet i Kina omkring 12 f.Kr. Der står hun som et symbol på udødelighed. Det nåede endelig til Tyskland via Persien og Grækenland gennem romerne. I det 15.000. århundrede Hildegard von Bingen nævnte ferskenplanten som havende helbredende kræfter. I dag er den særlig udbredt i Tyskland ved Mosel, hvor antallet af vingårdsferskner anslås til XNUMX. Frugterne forædles til frugtpålæg, likører, brandy mv.

Ferskentræ frugter

I Centraleuropa sker blomstringsperioden, før bladene kommer frem i april. De vises normalt individuelt i pink og hvid og har meget korte stilke. Hermafroditblomsterne er femfoldige med dobbelte perianter og har en diameter på 2,5 til 3,5 cm.

De lancetformede blade af ferskentræet er omkring 8 til 15 cm lange og to til fire centimeter brede. Bladkanterne er takkede og begge bladsider er mørkegrønne. Ferskentræer bærer frugt for første gang efter tre til fire år. Afhængigt af sorten er den kugleformede drupe klar til høst fra slutningen af ​​juli til slutningen af ​​august, når skindet bliver gyldengult til rødt, og kødet er blødt. I Centraleuropa kan modne og aromatiske ferskner kun høstes fra din egen have. Frugter købt i butikkerne høstes umodne, så de kan overleve transport, men modnes ikke helt, og aromaen er ikke så stærk.

Fersken er hjerterodet og rødderne er cirka lige så brede som kronen og op til en meter dybe.

Ferskenpleje og placering

En solrig, beskyttet placering med permeabel og varm jord er velegnet til plantning af et ferskentræ. Jorden skal være rig på humus og næringsstoffer og indeholde nok fugt. Da de blomstrer meget tidligt på året, er de i fare for sen frost.

Skær fersken

En gang om året skal ferskentræer beskæres, hvilket bedst gøres efter blomstringsperioden, for så kan frugtknopperne let skelnes fra bladknopperne. Fordelen ved beskæring er, at træet bærer talrige frugter om sommeren, og træets krone ældes ikke med årene. I de seneste årtier har træning af træet til at blive en spindel vist sig at være vellykket. Træet udvikler en hovedstamme, hvorfra sekundære grene forgrener sig til højre og venstre.

Ferskentræet blomstrer

Når du skærer, skal du være opmærksom på de forskellige typer skud på ferskentræet. Der er sande og falske skud, såvel som træagtige skud og buketskud. Ud over en spids bladknop vokser ægte skud til højre og venstre. Disse skæres tilbage til 30 cm, og der er fire til seks knopper tilbage. De falske skud vokser stedvis på bladknopperne og kan fjernes. Uden blade tilføres blomsterne ikke nok næring, så der produceres ingen frugter. Det modsatte af falske skud er træskuddene. De udvikler kun bladknopper, hvorpå der ikke vokser frugt. Disse skud kan også fjernes. Buketskud er det perfekte grundlag for perfekt frugt. Det er korte skud, der vokser fra ældre skud.

Vanding af ferskentræet

På grund af klimaændringer bliver vores regioner også varmere og fører til længere tørre perioder. Dette har en indvirkning på miljøet og især på træerne. Afhængig af beliggenhed og klimabetinget situation kan det være nødvendigt med hyppigere vanding end tidligere år. Ferskentræer kræver meget vand og skal vandes regelmæssigt i deres første par år med vækst. Der skal udvises forsigtighed for at undgå vandfyldning.
Det anbefales at vande rigeligt i blomstringsperioden og om sommeren. En fast mængde på 75 til 100 liter pr. vanding kan estimeres for unge træer og 150 til 200 liter for ældre træer. Ved vanding med haveslange siver eller fordamper meget vand ud, inden det når rødderne.

med vandingsposer Planterne forsynes med vand dråbe for dråbe og kan vandes mere effektivt og spare vand i processen. Rødderne, som ikke er så dybe, kan godt optage vandet, uden at vandet siver gennem rodområdet.

Ved at fylde en vandingspose får unge træer tilstrækkeligt med vand. For eksisterende træer med fuldt hængende frugter, kan to til tre vandingsposer lynes sammen for at forsyne dem med tilstrækkeligt med vand. Fastgørelse og påfyldning af vandposerne er enkel og selvforklarende. Tasken lægges rundt om træstammen som en jakke, lynes op og fyldes.

Gød ferskentræer

Et lag barkflis beskytter jorden mod udtørring. Altså i foråret Befrugte med kompost og hornspåner anbefales at tilføre træet næringsstoffer.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Surkirsebær – Vand surkirsebærtræet

Surkirsebæroprindelse Surkirsebærpleje og placering Skæring af surkirsebær Vanding af surkirsebær...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose