Din indkøbskurv er i øjeblikket tom.
subtotal | €0,00 |
Forsendelsesomkostninger | Moms ekskl. Forsendelsesomkostninger |
Total | €0,00 |
---|
15.08.2023
Læs artiklen
For mig lugter hyldeblomsirup som barndom. Og efter sommeren. Sandsynligvis har alle en drink, der bringer barndomsminder tilbage.
Jeg er glad for at dele den opskrift, som hele min familie har brugt i mange år.
Ingredienser:
- 2.5 kg sukker
- 2 til 2,5 citroner, ideelt økologisk
- 30-40 frisk hyldeblomst
- 50 g citronsyre
Du kan finde hyldeblomsterne mellem maj og juli. Min familie sværger, at høst af hyldeblomster i direkte sollys gør en forskel. Til siruppen bruger vi kun de blomster, der udsættes for direkte sollys, når de høstes.
Hvad har du ellers brug for:
- en gryde eller anden stor, varmebestandig beholder
- en fin sigte
- Flasker til påfyldning
Og nu opskriften:
- Valgfrit: vask blomsterne. For mig er det nok, hvis jeg kontrollerer blomsterne for insekter og samler dem. Jeg bruger kun blomster fra skoven eller fra vores have. Disse blomster er rene nok for mig. Hvis du vasker blomsterne væk, går noget af pollen og aroma tabt.
- Skær citronerne i tykke skiver.
- Hæld 1.5 liter kogende vand over alle ingredienser.
- Dæk, og lad alle ingredienser stå i tre dage, omrør ofte.
- Kog bryggen.
- Si varmt på flasker og luk straks.
Hvis det er for kompliceret for dig - eller du gerne vil have en hyldebærdrink spontant - kan du lægge en frisk hyldeblomst i en kande med frisk vand. Efter et par timer får du et forfriskende hyldebærvand! Du kan derefter bare drikke hyldebærvandet som en kold infusion.
Er du interesseret i flere træopskrifter?
Her finder du en opskrift på Vermiceller og for Plum Chutney.
Ønsker du mere træviden?
Det kan interessere dig
Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.
Michael K.