Indhold:

mark ahorn oprindelse

Markahorn (Acer campestre) er et løvfældende træ, der er hjemmehørende i Europa og Asien. Det er også blevet dyrket i andre dele af verden, herunder Nordamerika og er nu almindeligt i mange dele af verden. Den vokser normalt som en busk eller et lille træ og når højder på op til 12 meter. I en alder af omkring 20 år begynder markahornet at blomstre og kan blive op til 200 år. I græsk mytologi var ahornen forbundet med Ares, krigsguden. Den trojanske hest er et symbol på krig og blodsudgydelser, og træet siges at have været ahorn. I Tyskland var dørtrin til huse og stalde udstyret med ahorntræ for at afværge det onde.

Ahornens blade har ligesom menneskehånden fem fingre og minder om en hånd spredt ud i forsvaret. Det storhedstid af marken ahorn fra marts til april og de gulgrønne blomster vises i små panikker. Det femfligede ægte blade er arrangeret overfor og omkring 10 til 15 cm lang og bred. De er mørkegrønne på toppen og lysere i bunden. Om efteråret bliver bladene gyldengule til brunrøde. Det frugter af marken ahorn er vingemøtrikker, som modnes fra september til oktober. Hver frugt er omkring 3 til 4 cm lang og indeholder en lille sfærisk nød. Dens blade, grene og frø bruges nogle gange i traditionel medicin og madlavning. Ahornblade bliver nogle gange lavet om til en te og siges at have anti-inflammatoriske egenskaber.

Field Maple Care og placering

Et passende sted for markahornet er et solrigt til halvskygge sted med gennemtrængelig, frisk og kalkholdig jord. Vandfyldning bør undgås

Beskæring af markahorn

Markahornbeskæring bør kun udføres, når det faktisk er nødvendigt, for eksempel for at fjerne beskadigede eller syge grene eller for at forme træet. Ellers bør du give træet så meget frihed som muligt under væksten, da markahornen udvikler sin naturlige vækstmåde af sig selv. Hvis en beskæring er nødvendig, bør den kun udføres, når træet er i sin hvilefase, det vil sige enten i sensommeren eller om vinteren. I sensommeren har træet tid nok til at færdiggøre grænsefladerne og forberede sig til vinteren. En vinterbeskæring har den fordel, at træet mister mindre saft, da det er i dvale på det tidspunkt. Når du laver snittet, skal du sørge for, at snittene er rene og skarpe, og at træet efterlades i en naturlig form. Vækst og sundhed kan blive negativt påvirket af beskæring, der er for radikal.

Skal du gøde markahorn?

Markahorn er generelt hårdføre og krævende træer kræver ikke særlig befrugtning. I meget næringsfattige jorder er en moderat mængde organisk gødning eller kompost lejlighedsvis nyttig. Gødningen bør ikke påføres direkte på rødderne for at undgå at beskadige dem. En afbalanceret fosfor-kalium gødning kan påføres i det tidlige forår eller efterår.

Markahorn om efteråret - vanding af træer

Hæld markahorn ordentligt!

Marklønnen er en dybt rodfæstet plante og bør vandes sjældent, men intensivt og gennemtrængende. Den tåler ikke længerevarende mangel på vand og jorden må aldrig tørre helt ud, ellers kan de fine rødder dø af. Som følge af klimaforandringerne bliver varmere og tørrere perioder hyppigere, hvilket påvirker især naturen og træerne. Afhængigt af deres placering og den klimatiske situation kan det være nødvendigt at trimme markahornet oftere Giessen som tidligere.

Unge markahorn har brug for regelmæssig vanding for at hjælpe med at rode. Modne træer behøver normalt ikke vandes. De bør dog vandes mindst en gang om ugen i svære tørre perioder.
tegn for Tørke stress i marken er ahorn hængende blade, svage unge grene og misfarvede eller døende blade. Senest når sådanne tegn viser sig, bør markahornet vandes.

Vandbehovet for en markahorn afhænger af flere faktorer såsom længden af ​​den tørre periode og træets tilstand. En vejledning er kl Unge træer 75 til 100 liter og for ældre træer, 15 liter pr. kvadratmeter jord dækket af kronet, pr. vanding. Hvis måling og beregning er for meget for dig, bør du bruge dette som rettesnor for ældre træer 150 til 200 liter pr. vanding tage.

Når man vander med haveslangen, ender der pludselig en masse vand på træet. Meget fugt går tabt, fordi det fordamper eller dræner væk, før det kan nå rødderne. Med vandingsposer vanding er mere effektivt, og der spares endda vand. Poserne har to små huller i bunden, der gør, at vandet kan flyde jævnt over flere timer Drypvanding frigives til jorden. Som følge heraf absorberes vandet bedre af den omgivende jord og af rødderne end ved konventionel vanding. Vandingsposen dækker jordens overflade og forhindrer vand i at fordampe.

Det er nemt og ukompliceret at fastgøre og fylde vandingsposerne. Tasken lægges rundt om træstammen som en jakke og lukkes med lynlåsen. I næste trin fyldes sækken med nok vand, så der ikke kan ses folder efter yderligere opretning i det nederste område og lad den derefter fylde. Ved træer med større træstammer kan flere poser også forbindes med lynlåsen. Et lag barkkompostmuld omkring rodområdet er nyttigt til at holde på fugten i jorden og undertrykke ukrudtsvækst.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose