Indhold:

Sycamore ahorn oprindelse

Sycamore ahorn (ahorn) tilhører ahornslægten og er udbredt i Europa. Den vokser som et løvfældende træ og når en højde på op til 40 meter. Han kan leve 600 år.
Den er især udbredt i midten til højere højder af de sydlige og centraleuropæiske bjerge. I populær tro stod ahorntræet for fred, sindsro og harmoni. Det kunne trøste deprimerede mennesker, opfylde håb og drømme og drive onde ånder væk.
Ahorntræet er på en liste over de vigtigste lægeplanter brugt af egyptiske præster omkring 1600 f.Kr. var skrevet.

Sycamore ahornen begynder først at blomstre mellem 25 og 40 år. Blomstringstiden er i april til maj sammen med bladskuddene eller kort tid efter. Hermafroditblomsterne hænger tæt sammen på 6-15 centimeter lange, udhængende pander. De er gulgrønne, femdobbelte, radialt symmetriske med en dobbelt perianth.
De fem fligede blade er arrangeret modsat, omkring 20 centimeter lange og 10 til 15 cm brede. Toppen af ​​bladet er mørkegrøn og undersiden af ​​bladet er lys grågrøn til lilla. Om efteråret bliver bladene gyldengule og rødlige i højere højder.
Frugterne er dannet i form af todelte vingenødder og er modne fra september til oktober. Hver frugt er omkring 3,5 - 4,5 centimeter lang og op til 15 mm bred. De har en vinge og indeholder en lille sfærisk møtrik.

Sycamore ahorn pleje og placering

Et solrigt til halvskygge sted med fugtig og kalkholdig jord er ideel til plantning af platanlønnen. Træerne er relativt krævende, men tåler ikke vandfyldning.

Skær platan ahorn

Sycamore ahornen er nem at passe og regelmæssig beskæring er ikke nødvendig. Skæring fremmer ikke blomster, vækstmønstre eller farverigt løv. Hvis beskæring er nødvendig, er sensommeren det rigtige tidspunkt. Ved beskæring om vinteren bløder platanlønnen kraftigt. Der kommer meget saft med næringsstoffer og lagerstoffer ud af grænsefladerne, som bruges til at forsyne planten med. 

Vand platan ahornen!

Sycamore ahornen er en dyb rodfrugt og bør vandes sjældent, men intensivt og gennemtrængende. Sycamore ahornen kommer oprindeligt fra bjergene og trives i fugtigt klima. Den kan ikke tåle længere tids mangel på vand, så jorden må aldrig tørre helt ud, ellers dør de fine rødder.

Klimaændringer har en række forskellige effekter på naturen, og mange træer lider under de varme og tørre perioder.

Afhængig af placering og klimabetinget situation kan det være nødvendigt med hyppigere vanding end tidligere år.

For unge bjergahorntræer er regelmæssig vanding nødvendig for at støtte roden. Modne træer behøver generelt ikke vandes, men det anbefales at vande mindst en gang om ugen i tørre perioder.
Tegn på tørkestress omfatter hængende blade, svage unge grene, misfarvning eller udtørrende blade. Senest når disse tegn viser sig, er det tid til at vande træet.
Vandbehovet for en platan ahorn afhænger af flere faktorer, såsom længden af ​​den tørre periode og træets tilstand. En fast mængde på 75 til 100 liter pr. vanding kan estimeres for unge træer og 150 til 200 liter for ældre træer.
Ender der for meget vand på træet i ét hug, er der risiko for, at fugten fordamper eller løber af, før den når rødderne. Af denne grund kan du baumbad vandingsposer mere effektiv vanding og sparer endda vand.
To små huller i bunden af ​​vandingsposerne slipper vandet jævnt ned i jorden som drypvanding over flere timer. Det betyder, at vandet optages bedre i den omgivende jord og af rødderne end ved konventionel vanding.
Fastgørelse og påfyldning af vandposerne er let og ukompliceret.
Tasken lægges rundt om træstammen som en jakke og lukkes med lynlås. Næste trin er at fylde posen med omkring 10-15 liter vand og ryste den kort, så åbningerne er korrekt placeret, og derefter lade den fylde op. Til træer med større stammediametre kan flere poser forbindes med lynlåsen.

Skal du gøde platanlønnen?

Et muldlag af barkkompost i rodområdet er nyttigt for at holde på fugten i jorden. Det bedste tidspunkt at gøde er om efteråret og foråret. Kompost eller plantegødning er velegnet til dette.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Surkirsebær – Vand surkirsebærtræet

Surkirsebæroprindelse Surkirsebærpleje og placering Skæring af surkirsebær Vanding af surkirsebær...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose