Træer er utrolige overlevende, og det er derfor, vi finder dem i en lang række miljøer - over hele verden. Et birketræ foretrækker den fugtige jord ved kanten af ​​en strøm, hvor det trives glimrende. Men birk kan også vokse stædigt i svimlende højder på de gamle murers smuldrende samlinger. I det følgende nogle oplysninger om træarterne i Tyskland.

De forskellige træer i vores tyske skove

Hvis nogen har ansvaret for skoven, er det træerne. Hvis du går tilbage i historien, har træer allerede dækket næsten hele Tyskland. Tyskland er et af de mest skovklædte lande i Den Europæiske Union. Med 11,4 millioner hektar er det næsten en tredjedel af det samlede areal er dækket af skov.

Men hvilke træarter vokser her, og hvem dominerer skovene?

Vi giver dig nu et simpelt overblik.

 

Granen

Det dominerer skovene i Tyskland. Det gran er meget ukompliceret, krævende og hurtigt voksende. Det er den mest almindelige træart og bedeckt damit omkring 28,2 procent af det tyske skovareal.

Den eneste art, der er hjemmehørende i Centraleuropa, er den "Norgesgran"som undertiden forkert omtales som ”gran” på grund af sin skællede, rødbrune bark.

Norge gran kommer naturligt fra os hovedsageligt i Bergland foran. hun har en høje vandbehov og tåler meget skygge. I lavlandet og på tørre og varme steder i bjergene er det særligt modtageligt for de berygtede barkbagler. Du tror måske ikke på det, fordi du synes, at træer altid er stærke, men en storm kan ødelægge rene granskove på få timer. Hvorfor det? Fordi træerne har ret lavvandede rødder og har derfor simpelthen ingen chance mod en storm.

Granen er en af ​​dem Slægt af fyrfamilien. Der er op til 35 arter af den stedsegrønne nåletræ. Dyrkning af grantræer uden for deres naturlige placering kan også have en negativ indvirkning på jorden. Granen vokser hurtigt og dig Træ kan bruges på mange måder. Deres efterspørgsel på træmarkedet er tilsvarende høj. Hvordan adskiller gran sig fra granen? Gran kegler hæng ned fra grenen, mens kogler vokser oprejst.

Vi har et par flere interessante punkter til dig. Med romerne blev gran overvejet på grund af dens stærke vækst Symbol for håb. Da nogen døde, eller en mindehøjtidelighed var nært forestående, blev grangrene hængt på hoveddøren. Granen blev lavet i det antikke Grækenland indviet til havguden Poseidonfordi grantræet ofte blev brugt til at bygge skibe.

 

Kæben

I tørre områder, hvor det er for tørt for gran, kan fyrretræet lide det bedre. Fyren tåler iskoldt og er en meget robust træartder har lave næringsstofbehov. Rund 28,2 procent af det tyske skovareal er dækket af fyr.

På den anden side påvirker oversvømmelser (for eksempel langs floder) det. Ligesom gran kan fyr have en negativ indvirkning på jorden, da dens nåle kan bidrage til jordforsuring. Fyrretræ kan også bruges på mange måder som byggeri og industrielt træ.

 

Den europæiske bøg

Om 15% af skovarealet i Tyskland er besat af den almindelige bøg.

Die Europæisk bøg tåler meget skygge, så det ville naturligvis dominere mange skove i Tyskland. Det kan vokse op under andre træarter, hvis efterkommere ikke længere finder nok lys i skyggen af ​​bøget. Den europæiske bøg føles hjemme, hvor den ikke er særlig fugtig eller særlig tør. Hun har det også godt op i bjergene. På grund af klimaændringerne er bøgen imidlertid i en alvorlig trængsel, fordi de fleste dele af Tyskland bliver varmere og tørre.

 

egetræet

Vi har to indfødte egetræarter Engelsk eg og Sittelig eg. Egetræer har først og fremmest brug for en ting, nemlig lys. Det er derfor hun, som mange andre træarter, der har brug for lys, blive fordrevet af bøget i det lange løb. Vi finder dem i naturen, hvor den enten er for våd eller for tør til bøg. Eg er en vigtig træart, fordi den er derhjemme for flere hundrede arter af insekter og har derfor også stor økologisk værdi.

Eger vokser relativt langsomt og vokser naturligt hovedsageligt i blandede skove, for eksempel sammen med andre træarter som hornbjælke, lind, ahorn, birk og fyr.

 

Lerket

Der er kun en europæisk nåletræ, der mister sine nåle om vinteren. Den europæiske lærk, og den kan kun findes i bjergene. Men der lærken vokser hurtigt og dig Træ er højt værdsat som konstruktion og møbel træ det findes også i mange kommercielle skove i Tyskland. Under nåletræer har hun det hårdeste og tungeste træ. Som en krævende type lyst træ skal lærken regelmæssigt have plads til at vokse. Ellers ville det naturligvis blive fortrængt af andre skygge-venlige træarter. Hvilken jord kan lerket lide? På frisk til moderat frisk, godt luftet jord hun føler sig godt tilpas.

 

Sølvgranen

Sølvgranen er ligesom lærken et træ Bjergområder foretrækker. Sølvgranen er blevet brugt meget kraftigt i de sidste århundreder og er næppe blevet genplantet. Røgforurenende stoffer tilføjede det også. Træindustrien er derfor mere fokuseret på gran.

Sølvgranen har et stort potentiale i Byggeri og byggerifordi deres træ ikke har nogen harpikskanaler og derfor er meget mere holdbart end granens træ. Men den kendte Våd kerne i træet gør tørring ekstremt vanskelig.

Granen er en Skygge træarterSå hun føler sig hjemme i blandede skove. Med sin eksistens øger den den strukturelle mangfoldighed i skovene og kan således også vokse under dominerende træarter og være med til at forme den fremtidige skov. Ideelt set er en god vandforsyning i jorden gives, selvom sølvgranen kan modstå meget mere tørke end gran. Firetræet er en vigtig aktør, når det kommer til klimaændringer. På grund af hende stærke og dybe rødder og større tørke og temperaturtolerance det betragtes som en vigtig træart til tilpasning til klimaændringer.

 

De mest almindelige træer er gran, fyr, bøg og eg

Baseret på det samlede trægulvareal i Tyskland på 11.4 millioner hektar

 Skovtræarter Andel af det samlede trægulv Areal i hektar
gran 25,38 % 2.763.219
Kiefer 22,31 % 2.429.623
Europæisk bøg 15,43 % 1.680.072
eg 10,38 % 1.129.706
lærk 2,82 % 307.050
Sølvgran 1,68 % 182.757

Kilde: National skovopgørelse

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose