Sød tyggegummi oprindelse

Sweetgum-træet (Liquidambar) er et løvfældende træ og tilhører familien Altingiaceae. Den er hjemmehørende i Nordamerika og Asien, og nogle underarter kan findes i Mellemamerika. I Europa når sweetgum-træet en højde på 20 til 30 meter og en alder på op til omkring 400 år. Eksistensen af ​​sweetgum-træet anslås at være omkring 65 millioner år gammelt. Det blev introduceret til Europa som et prydtræ i det 17. århundrede. Bladene på sweetgum-træet er grønne og om efteråret bliver de røde, orange og gule. Blomsterne vises om foråret og er små og upåfaldende.

Sweetgum træ blade

Frugterne af sweetgum-træet er kugleformede kapsler, der modnes om efteråret og indeholder flere frø. I traditionel kinesisk medicin bruges sweetgum-træet for dets slimløsende og anti-inflammatoriske virkninger.

Indianerne brugte harpiksen fra sweetgum-træet som naturligt tyggegummi, og det bruges stadig til at lave tyggegummi i dag. Det bruges også til fremstilling af parfume, klæbemidler og olier.

Sweetgum træpleje og placering

Sweetgum træer foretrækker en fuld sol frem for delvist skyggefuld placering med veldrænet jord. De er krævende for jordtyper, men fugtig jord foretrækkes. Det bedste tidspunkt at plante er om foråret eller efteråret.

Beskæring af sweetgum-træet

Sweetgum-træet kræver ikke regelmæssig beskæring, men det kan være nyttigt at lede væksten ind i en bestemt form eller for at kontrollere overdreven vækst. Beskæring skal foretages i foråret, inden den næste vækstsæson begynder. Beskæringsforanstaltningerne bør skæres rent for at undgå permanente sår, som kan blive et indgangspunkt for svampe- og skadedyrsangreb.

Vand sweetgum-træet!

På grund af klimaændringer bliver vores regioner stadig varmere, og konsekvenserne er længere tørre perioder. Dette har en indvirkning på miljøet og især på træerne. Stigende tørke og stigende temperaturer forårsager stress i træerne. Afhængig af placering og klimabetinget situation kan det være nødvendigt med hyppigere vanding end tidligere år. Nyplantede træer skal stadig slå rod og har brug for meget vand. De må ikke tørre ud om sommeren og bør vandes flere gange om ugen i tørre perioder. Sweetgum-træer har en dyb rodstruktur og kan opsamle vand og næringsstoffer fra dybere jordlag, men selv med modne træer skal man passe på i tørre perioder for at sikre, at jorden forbliver jævnt fugtig. Vandbehovet for et sødgummitræ afhænger af flere faktorer såsom længden af ​​den tørre periode og træets tilstand. En fast mængde på 50 til 75 liter pr. vanding kan estimeres for unge træer og 150 til 200 liter for ældre træer. Vandfyldning bør undgås, da dette kan føre til rodråd. Hvis sweetgum-træet vandes med en vandslange, kommer der pludselig meget vand til jorden. Der er risiko for, at fugt fordamper eller siver ned i den dybe jord, før den kan optages af rødderne. Med baumbad vandingsposer Vanding er mere effektivt og sparer endda vand. Vandingsposerne frigiver vandet kontinuerligt i jorden gennem to huller i bunden som drypvanding over flere timer, så rødderne nær overfladen bedre kan absorbere vandet. Metoden opnår ensartet fugt og forhindrer vandet i at sive væk. Vandingsposen dækker jorden på træskiven og forhindrer derved vandet i at fordampe.

Skal du gøde sødmetræet?

Sweetgum-træer kan samle næringsstoffer fra dybere jordlag, så gødskning er normalt ikke nødvendig. Hvis der konstateres næringsstofmangel, kan der dog anvendes et tilskud med økologisk mad gødning være nyttig i foråret for at fremme vækst.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Vand den almindelige bøg

Almindelig bøg oprindelse Almindelig bøg pleje og placering Skæring almindelig bøg Vanding almindelig bøg Gødskning almindelig bøg...

Surkirsebær – Vand surkirsebærtræet

Surkirsebæroprindelse Surkirsebærpleje og placering Skæring af surkirsebær Vanding af surkirsebær...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose