Klimaændringer er i øjeblikket en af ​​de største udfordringer for menneskeheden. Frem for alt skal vi være meget bekymrede over vores skove. Når alt kommer til alt er træer afgørende for os. De filtrerer den skadelige CO2 fra luften og giver os ilt. Men hvad sker der, når klimaændringerne fortsætter, og vi ikke længere kan hjælpe vores træer?

Hvad betyder klimaændringer præcist?

Med klimaforandringer mener vi en afkøling eller opvarmning af jordens klima. Vi er i øjeblikket påvirket af global opvarmning. Jordens gennemsnitstemperatur fortsætter med at stige, hvilket også får havene og atmosfæren til at varme op. Så det handler om langsigtede klimaforandringer over hele verden og ikke kun om vejret, som ændrer sig dagligt.

I indlægget "Klimaændringer - Den største udfordring for menneskeheden" vil du finde mere detaljeret information om årsager og konsekvenser af klimaændringer:

Hvad er de specifikke konsekvenser af klimaændringer for vores skove?

Frem for alt ændrer forekomsten af ​​nedbør sig som følge af klimaændringer. Det er, tag det Ekstreme vejrforhold wie hedebølger eller tørke til. Dette betyder igen, at risikoen for skovbrande øges enormt. Også oversvømmelser durch Kraftig regn eller Storme forekommer oftere. Voldelige storme kan trække træer op og bogstaveligt talt rive dem ud af deres habitat.

Derudover bliver perioderne uden regn længere, og jorden tørrer ud. Derfor bliver vores træer for tørre, og de kommer ind i det såkaldte Tørke stress. Træet viser forskellige symptomer på dette, såsom blade der krøller, skifter farve og falder af. Træer opbevarer også fugt i deres blade. Men hvis dette lager bliver brugt op, smider træerne deres blade for tidligt, hvilket i værste fald Træ dør kan føre.

På grund af den lille regn dræn også vandbordet altid dybere. Nogle gange er det ikke engang muligt for rødderne på ældre og større træer at nå det synkende grundvand. udover det lange tørre magi det sker ofte bare om få dage zu Kraftig regn. Dette har den ulempe, at de store mængder vand ikke længere kan absorberes af jorden og kan forsyne træernes rødder. Det faldende grundvandsniveau er også en konsekvens af dette.

Det kan allerede ses, at træer mindre løv slid eller mange døde grene giver. Vi ser mere og mere i skovene Huller i baldakinen gennem bare træer.

Hvad bruges vores skove til, og hvad gør de for os?

Først og fremmest spiller skovene en yderst vigtig rolle for os mennesker, fordi de give os ilt og filtrere CO2 fra luften. Samtidig tjener de som en Støj- og støvfiltre og reducere den anden Forurenende indhold. Denne rene og afkølede luft sendes derefter tilbage til for eksempel omkringliggende byer. Derfor bidrager vores træer med en stor del Beskyttelse klima på. Skoven kompensere for temperatursvingninger og øg luftfugtigheden.

Skoven er også et fantastisk vandværk, fordi han gemmer og filtrerer for os det Vand. De fleste af vandbeskyttelsesområderne er ikke i skoven for ingenting. Svampe og mikroorganismer i skovbunden sikrer naturlig forarbejdning. I skoven er der alligevel ingen gødning eller pesticiderder kunne findes som rester i vandet.

Derudover tilbyder skovene os forskellige Rekreative områder og lav en Levested for mange dyre- og plantearter parat. Sunde skove kan også beskytte dale mod laviner, jordskred eller oversvømmelser.

Ved siden af ​​hende beskyttelse skovene opfylder også en Brugsfunktion. Træ er det vedvarende råmateriale til træ- og papirindustrien. For skovejere giver træ grundlaget for deres indkomst og skaber også arbejdspladser. Salg af træ er den største indtægtskilde til skovbrug. Dette finansierer igen foranstaltninger til beskyttelse og genopretning af skove.

Hvad lider skove med og uden klimaændringer?

I nogle tilfælde lider skovene, når de udnyttes korrekt som en kilde til råmaterialer af skovbrug. Dette kan dog ikke generaliseres. Men hvis skovene udryddes, kan de ikke længere forsvare sig mod ekstrem vejr og skadedyr.

Den såkaldte Skov eller skov skadedyr kan have en meget negativ indvirkning på træernes sundhed og vækst. Disse inkluderer Insekt skadedyr, mus oder auch svampe, virus og bakterier. Det mest kendte skadedyr er sandsynligvis barkbaglen. Rådyr og hjorte kan også være med dig for høj spilpopulation udvikle sig til skovskadedyr, når de spiser skuddene på unge træer.

Men primært lider vores skove under klimaændringer

Lad os tage den første gran som et eksempel. Det alene dækker omkring en fjerdedel af det tyske skovareal. Desværre er dette træ også den absolutte favorit hos Barkbille. En sund gran kan dog forsvare sig mod dette skadedyr ved at producere tilstrækkelig harpiks.

Dette forhindrer barkbaglerne i at komme under barken. En visnet gran kan desværre ikke længere gøre dette og er fuldstændig prisgivet af barkbaglerne. Ved mildt klima kan den Skadedyr desuden stadig formere sig meget bedre. Så det er muligt, at der på et tidspunkt vil være enorme åbne rum på de steder, hvor grantræerne engang stod.

Die Eichen kan dog normalt skelnes ved deres dybe rødder beskyt godt mod tørkestress. Men hvis der ikke er regn i lang tid, kan disse dybe rødder ikke længere få adgang til vand. Egetræer vokser især hurtigt om foråretnår jorden normalt stadig er fugtig. Hvis foråret er som i de foregående år meget tør væksten af ​​nye træer lider. Også skadedyret af egetræet Processionsmøl af eg, kan sprede sig hurtigere på grund af milde temperaturer om vinteren og Spise uden for trætoppen.

I princippet kan det siges Spredning af skadedyr meget lettere på grund af klimaændringer og træer dør som et resultat. Men også det mangel på vand gør skoven vanskelig at skabe. Nu er der spørgsmålet: Hvordan kan en hel skov overrisles? Nyplantede træer kan muligvis nås med en vandingsvogn. Men mange områder kan slet ikke nås. Så hvad sker der, hvis klimaændringerne fortsætter, og vi ikke længere kan hjælpe de fleste træer?

Hvad er konsekvenserne af klimaændringer for vores træer og os?

Når træerne ikke længere tilstrækkeligt forsynet med vand eller angrebet af insekter bliver spreads store trædødsfald og de kan ikke længere give os ilt. Forurenende stoffer i luften renses heller ikke længere, vi vil inhalere dem mere og på lang sigt fare for vores helbred. På grund af tilbagegangen i skoven er der også i sidste ende for os ikke flere rekreative områder til fritidsaktiviteter. Også dyreverdenen bliver habitat i skoven tog.

Die Produktion af drikkevand vil også svært og dyrere, da især skovbunden bidrager en stor del til rent vand. Alle produkter i papir- og træindustrien bliver også dyrere. Skovene skal behandles med store omkostninger, og hvis træ pludselig bliver knappe, vil priserne stige enormt.

Så du kan se de ødelæggende konsekvenser af klimaforandringer på vores vitale skove. Hvert eneste træ i naturen er dyrebart. Derfor kan og skal vi gribe ind som ægte støbte helte og redde træer.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose

Trækendskab er så forskelligartet

Vores blog - træviden - træer og klimaforandringer