Det er bare dårligt. Vi kan se skovens tilbagegang sprede sig mere og mere. Vores Træer kæmper især med stor tørst eller med forskellige skadedyr. De lod deres hoveder hænge i sandeste forstand. Klimaændringer sikrer lange perioder med varme, seriøs Mangel på regn eller dårligt naturkatastrofer. De, der lider af dette, er frem for alt vores værdifulde træer. Du kan finde flere oplysninger i rapporten "Hvad betyder klimaændringer for vores skove".

Her vil du altid være opdateret med de vigtigste nyheder om skovdød.

Hvor stammer skovdødet fra?

Som skov dør tilbage store skader på skovene som har optrådt i meget stor skala siden omkring 1980. Derfor Begrebet skovdød også formet i firserne. Døende træer du anerkender bladløse træer eller store huller i kroneområdetfordi blade falder af for tidligt.

I 1980 var der store bekymringer over skovbestanden, især i Tyskland, Østrig og Schweiz. En stor diskussion var den, der fandt sted syreregn. Det betyder, at det var regnbyger med en lavere pH-værdi.

Hovedsagelig er det luftforurening ansvarlig for sur regn på grund af syredannende udstødningsgasser. Det var dengang, at luftforurening i Europa var på sit højdepunkt. Fabrikker, varmesystemer og kraftværker sprængte deres forurenende stoffer ufiltreret i luften. Den resulterende syreregn undertiden lavet jord eller søer så sure som eddike. Planter og dyr døde, og giften var forbundet med skovdød.

Hvad er årsagen til det fortsatte fald i skovene i dag?

I dag er de fleste forurenende stoffer i fabrikker filtreret, og de forurener ikke længere luften så ekstremt som før. Men stadig vil det Forest tilbageslag ikke stoppet. Årsagen til dette er klimaændringerhvilket har en drastisk effekt på vores træer og hele skoven. Som du sikkert ved, spiller træer en nøglerolle i vores livskvalitet og sundhed. De filtrerer forurenende stoffer fra luften, forsyner os med ilt og giver et vigtigt boligareal.

Men den klimaændringer sikrer bæredygtigt, at vores træer i stigende grad ikke er i stand til at påtage sig denne rolle. Vi har været fra de i mange år global opvarmning påvirket. Vores Gennemsnitstemperaturen stiger så altid længere og frem for alt hurtigere.

Klimaforandringer har som konsekvens, at Perioder uden regn bliver længere, hvorfor det Jord tørrer op. Som et resultat bliver træerne stresset af tørke og er meget tørstige. Det Bark brister, Bladene visnern og falde af for tidligt. Det er netop da, vi taler om trædød. Det Vandbordet synker længere og længere nede, så rødderne ikke længere kan nå det. Angrebet på træerne gøres også lettere for skadedyr, da de kan formere sig bedre takket være de varme og tørre temperaturer.

Hvis træer kunne skrige, skulle du dække dine ører, når du går gennem vores skov. Desværre er dette ikke en overdrivelse, men den nøgne virkelighed.

Forest dieback - kronologien

Her finder du aktuelle og tidligere rapporter, der vedrører skovdød.

Juli 2021 - skove brænder over hele verden

Rekordvarme og tørke i mange dele af verden fører til katastrofale skovbrande, der bliver mere og mere almindelige. Skoven har det dårligt. Skoven dør. Her er et tilbageblik på tragisk skov og vilde brande i den begivenhedsrige juli 2021:

Den Vestlige usa er i øjeblikket plaget af skovbrande og temperaturer omkring 50 grader. I blandt andet delstaterne Californien, Arizona og Nevada bekæmper myndighederne ilden med slukningsoperationer. Efter en ekstremt tør vinter startede skovbrandene i den vestlige del af landet usædvanligt tidligt i år. Et foreløbigt resultat: Fra januar til juli blev et område på 574 kvadratkilometer ødelagt af flammer i Californien. I den sammenlignelige periode i 2020 strakte brandene sig over et betydeligt mindre område (158 kvadratkilometer).

Den ekstreme varme førte også til i det vestlige Canada snesevis af skovbrande. Brandene blev primært udløst af 12.000 lynnedslag, der ramte inden for et døgn.

Også i Rusland Hundredvis af skovbrande raser. Hundredtusinder af hektar skovområder i Sibirien har brændt i nogen tid. De omfattende sibiriske skove yder et væsentligt bidrag til kampen mod klimaændringer som CO2 -lagringsanlæg. I alt er millioner af hektar skov allerede blevet brændt i år.

Im Brasiliansk Amazon Tusinder af skovbrande rasede i løbet af de sidste to måneder. Alene i juni var der over 2.000 skovbrande, den værste måned siden 2007. Derudover bebrejder miljøforkæmpere præsident Bolsonaro, der har siddet siden 2019, for den forværrede situation. Du beskylder ham for at fremme ulovlig clearing. Amazonas regnskov er af central betydning for klimabeskyttelse - den betragtes som jordens "grønne lunge". Træerne kan optage og lagre CO2. Men når de brænder ned, dør af eller skæres ned, frigives drivhusgassen tilbage i atmosfæren.

Rekordvarmebølgen, der ramte Middelhavsområdet med temperaturer over 50 -mærket i skak, har ført til tusinder af udbredte naturbrande siden slutningen af ​​juli. Berørte lande er flere europæiske lande såsom Syditalien, Balkan, Grækenland, Bulgarien og kyst- og ferieregionerne i det vestlige Tyrkiet.

Hvad gøres i Tyskland for at beskytte den tyske skov?

I juli blev de centrale tyske forbundsstater enige om en strategi for en fælles skovpolitik, der tilpasser sig den aktuelle klimakrise for at gøre den tyske skov mere robust over for klimaforandringer. Strategien er baseret på mere blandet skov, naturlig regenerering, prioriteret anvendelse af indfødte, varmebestandige arter, mere jagt, bedre beskyttelse mod skovbrande og mere dødt træ og vådområder som moser. Desuden skulle jorden være mere skånet under træhøsten. En anden metode er at bruge frø fra træarter, der er mere modstandsdygtige over for varme. Her kan man stole på eksemplarer, der er mere modstandsdygtige og sikrer politikens genplantningsmandat gennem DNA -test.

Skovtilstand juni 2021

Skoven klarer sig dårligt, den er under konstant stress. Efterfølgende år med tørke, lange perioder med varme og storme - mere og mere ekstrem vejr. Derudover er der stigende luftforurening og alvorlige skadedyr som barkbaglerne, der grøfter gennem træets bark og træ. Kun hvert femte træ er stadig sundt med en fuld krone.

Kilde: tagesschau.de

Januar til marts 2020 - det varmeste kvartal i 100 år

Ifølge den tyske vejrtjeneste vil de første tre måneder af 2020 være det varmeste kvarter i Europa i hele 100 år. Årene 2018 og 2019 var allerede for tørre. Dette blev efterfulgt af en vinter, der var for varm og en forår, der var for tør. Eksperter vurderer, at op til 2020 hektar skov vil gå tabt inden udgangen af ​​400.000.

Kilde: zdf.de

2019 - Århundredets katastrofe for tyske skove - omkring 110.000 hektar landsdækkende ødelagt

Tørke, storme og barkbagler dræber millioner af træer og truer eksistensen af ​​skovoperationer. Omkring 300 millioner træer skulle genplantes for at kompensere for denne skade.

Kilde: zeit.de

2018 - Kraftig stigning i tvungen brug af træ efter billeangreb på grund af tørke og varme - BMEL's træmarkedsrapport for 2018

I 2018 blev skovene særligt hårdt ramt af varme og tørke. Som et resultat er den tvungne anvendelse af træ steget betydeligt. Storm og billeinfektioner sikrede også, at skovhugst steg med ca. 20,7% sammenlignet med året før.

Kilde: bmel.de

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose

Trækendskab er så forskelligartet

Vores blog - træviden - træer og klimaforandringer