Nuværende klimaændringer er faktisk en af ​​de største udfordringer, som menneskeheden står over for. Det skrider frem i en truende hastighed, og virkningerne på mennesker og natur bliver mere og mere synlige. Det hele verden er påvirket af det og emnet vises dagligt i de globale medier. Men hvad er løsningen, hvis alle taler om det, men konsekvenserne stadig vokser i omfang?

Hvad gør det nøjagtigt? klimaændringer rent faktisk? Hvordan og af hvem er det forårsaget, og hvad er de alvorlige følg? Og specielt: hvad betyder klimaændringer for vores træerder giver os det ilt, vi har brug for? Hvordan kan du støtte træerne i tider med klimaændringer?

Her kan du finde ud af alt, hvad du bør vide om klimaændringer. Dette problem berører os alle, og vi burde virkelig ikke se den anden vej længere.

Hvad betyder klimaændringer præcist?

Som klimaændringer, Opvarmning eller afkøling af klimaet udpeget på jorden. Dette handler om en langsigtet ændring i det globale klima og ikke kun om det daglige skiftende vejr. Vores klima har ændret sig i millioner af år. Dengang var der stadig istid. Efter istiden opvarmede jorden med omkring 4 til 5 grader på 10.000 år.

Et eksempel på klimaændringer er i øjeblikket global opvarmning. Dette betyder, at den gennemsnitlige temperatur på jorden stiger mere og mere, og både oceaner og atmosfære varmer op.

I de sidste 50 år er temperaturen endda steget med 0,13 grader, hvilket var dobbelt så hurtigt som i de sidste 100 år. Sammenlignet med opvarmningen efter istiden betyder vores nuværende temperaturstigning næsten den samme opvarmning på bare 100 år. Lyder det ikke meget truende?

Hvad er årsagerne til klimaændringer, og hvem er ansvarlig for det?

Frem for alt ændrer vores klima sig gennem Drivhuseffekt. Uden denne naturlige effekt ville vores jord være frosset over, og intet liv ville være muligt. Her reflekteres solens stråler, der rammer jorden, af atmosfæren (bestående af drivhusgasser som vanddamp, kuldioxid eller metan), og de fleste stråler sendes tilbage i rummet.

Det antages imidlertid, at de virkelig truende klimaændringer forårsaget af mennesker (menneskeskabte klimaændringer) er forårsaget. Industrialisering er en nøglefaktor i dette. Dette er hvor Afbrænding af fossile brændstoffer såsom brunkul, råolie eller stenkul spiller en rolle. Som et resultat kommer dobbelt så meget CO2 (kuldioxid) ind i atmosfæren end uden menneskelig involvering. Fossil energi bruges primært til at generere elektricitet og køre køretøjer.

Derudover er klimaforandringer også forårsaget af Husdyr og fødevareproduktion påvirket. Især køer og får producerer store mængder af det metan i at fordøje deres foder. Nitrogen bruges også i konventionel gødning, som omdannes til lattergas (lattergas) og kan komme af jorden i luften. I øvrigt kommer det meste af dinitrogenoxid i atmosfæren fra Østasien og Sydamerika.

Desværre har mennesker også en negativ indvirkning på klimaet gennem skovrydning af skove. Vores træer bidrager til klimaregulering ved at absorbere CO2.

Hvad er konsekvenserne af klimaændringer?

Først og fremmest forårsager drivhuseffekten global opvarmning. Global opvarmning igen øger havets overfladehvad tabet af habitat og Bølger af flygtninge midler. Klimaændringer sikrer også Gletsmeltning samt Skift af klimazoner og øger risikoen for skovbrand. Også forekomsten af ​​nedbør er ændret, og vejr ekstreme lignende tørke gennem varmebølger, Storme eller oversvømmelser øge. Ligeledes kan Parasitter og patogener spredes hurtigere på grund af den aktuelle klimaudvikling.

Ifølge forskellige klimafakta er især årene 2015-2020 i Tyskland blandt de varmeste år siden observationer begyndte i 1880. De gennemsnitlige temperaturer stiger således over hele verden.

den 1,5 graders mål blev f.eks. indstillet til at begrænse den globale temperaturstigning på grund af den menneskeskabte drivhuseffekt til 1,5 grader. Næsten alle lande i verden er enige om at træffe forskellige foranstaltninger for at sikre, at dette mål nås. I 2018 kom det mellemstatslige panel for klimaændringer til den konklusion, at menneskelige CO2-emissioner skal falde betydeligt længe før 2030 og skulle nå nul emissioner inden 2050. Men lyder det virkelig som et opnåeligt mål? Og hvad kan vi alle gøre ved det i dag?    

CO2-emissioner fra fabrikker

Klimaforandringer betyder også, at fordelingen af ​​nedbør ændrer sig mere og mere. Det betyder, at det ofte holder op med at regne i lang tid. Ofte er der kun få dage Kraftig regnhvilket igen har den ulempe, at mængden af ​​vand ikke længere kan absorberes af jorden. Konsekvensen af ​​dette er igen et faldende grundvandsniveau.

Politiske foranstaltninger som konsekvenser må heller ikke glemmes. Der er en national vandplan, som vand kun skal bruges til, når det bliver knappe, eller landbruget er tændt Drypvanding omarrangeret. Som et resultat skal brandmændene hvert år i nogle regioner i Tyskland forsynes med vand.

Hvad betyder klimaændringer for vores træer og skove?

På grund af klimaændringer bliver perioderne uden regn længere, hvilket får jorden til at tørre ud. Derfor bliver træerne også for tørre. Hvis et træ er for tørt, viser det dette gennem forskellige symptomer Tørke stress. Disse inkluderer sig selv buet, misfarvning og faldende blade eller sprængende bark. Alt dette er knyttet til det, der er kendt som tørkestress.

Træer opbevarer også fugt i bladene. Men når hukommelsen er brugt op, kaster træet bladene for tidligt, hvilket kan føre til trædød.

Især i 2020 regnede det meget lidt på grund af klimaændringer. I mange regioner endda kun 10% eller mindre af normal nedbør. Mængden af ​​nedbør pr. Kvadratmeter er afgørende for hvor høj grundvandsstanden er. Jo mindre det regner, jo dybere synker spejlet. Så er det undertiden ikke længere muligt for rødderne fra større og ældre træer at nå det synkende grundvand.

Hvad kan du gøre for at hjælpe træerne?

Under alle omstændigheder kan du med din aktive vandingsstøtte redde et træ, der er blevet stresset af tørke og viser de første symptomer.

Hver dråbe, der når træet, kan opbevares af det og bruges til at forsyne os med CO2.

Således kan tørkespændingen i træer forhindres, og med en god gerning sikrer du vores gode klima gennem de værdifulde træer.

Det er vigtigt, at vandet hældes tæt på træet og har mulighed for langsomt at sive derinde ind. Træristens areal kan formes til en hældningsring ved at skubbe jorden udad og derefter altid fyldes med ca. 10-20 liter op til den øverste kant.

En anden løsning er trævandsposen. Dette har en kapacitet på 75 liter og frigiver indholdet direkte i bunden af ​​området omkring træristen. Vandet leveres derefter jævnt, dråbe for dråbe, til rødderne på ca. 9 timer. Dette har den fordel, at vandabsorptionen understøttes af en langvarig fugtig jord.

Træet får så at sige et træbad, som forsyner det med vand ud over vandingstiden. Vi har sammensat mange tip til de forskellige kunstvandingsmetoder til at støtte træerne og spare ressourcer, fordi vand også er en ressource, der er påvirket af klimaændringer. Her finder du alt hvad du behøver at vide for at vande træer ordentligt.

Ved normal vanding siver vandet ofte væk så hurtigt, at rødderne kun kan absorbere meget lidt vand.

Og ved du hvad? Mange træer er rodfæstet sammen under jorden. En træpose ofte overrisler ikke kun et træ, men slukker også tørsten for flere træer.

Hvis du ikke aktivt kan vande dig selv, er der også Træ sponsorater.

Som du kan se, er klimaændringer et mangesidet emne, som ikke alle er opmærksomme på. Frem for alt lider også naturen og vores dyrebare træer. Men vi kan alle sammen bidrage til klimabeskyttelse ved at give vores træer et forfriskende bad gennem træposer.

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose

Trækendskab er så forskelligartet

Vores blog - træviden - træer og klimaforandringer