Kun sunde træer kan garantere de forskellige og vigtige effekter af bygrønt. Sunde træer forskønner bybilledet, forbedrer luften og har endda en positiv indflydelse på vores helbred. Syge træer kan derimod være dyre for byer: de skal normalt fældes, før de kan forårsage skade, hvis en gren falder. En god vandbalance er afgørende for træerne. De har også brug for vand, for eksempel for at forsvare sig mod skadedyr.

På grund af de stadig mere ekstreme vejrbegivenheder (tørke eller oversvømmelser) bliver grønne områder og bytræer vigtigere og vigtigere. Og samtidig har ældre træer også i stigende grad brug for støtte i tørre tider. Samtidig med at vedligeholdelsesindsatsen er større, får de fleste byer ingen ekstra midler til deres forvaltning. Det er her, at casting-sponsorater kan give mening. Også fordi borgerne ofte godt kan lide at støtte naturen i deres by.

Castingsponsorater: Er intet intet værd for ingenting?

Vandingssponsorater gør det muligt at vande især ældre træer. Men hvordan kan byer og befolkning arbejde sammen med succes? Byerne har også brug for sikkerhed for, at Gießpat:innen virkelig gør deres arbejde.

Her er det nyttigt at påpege den lange tradition for frivilligt arbejde i hele den tysktalende verden. Utallige frivillige hjælpere og almennyttige foreninger påtager sig en bred vifte af opgaver på tværs af sprogområdet. På hjemmesiden fra den tyske frivillighed den siger, at mere end 2020 millioner mennesker udførte frivilligt arbejde i 17! Spektret for frivilligt arbejde er ubegrænset: som træner i en klub, som sproglærer for asylansøgere, som miljøforkæmper, som førstehjælpstræner, som ledsager for ældre mennesker. Der er også frivilligt arbejde inden for civilbeskyttelse og i organisationer som Læger uden grænser.

Utallige mennesker melder sig allerede frivilligt til en lang række spørgsmål.

Hvad er vigtigt for casting af sponsorater:

For at få succes med vandingssponsorater kræves viden om trævanding. Vandingssponsorer bør vide, at træer vandes anderledes end de fleste planter i hjemmet eller haven. Vandingssponsorer kan ikke stole fuldt ud på deres erfaring med andre planter eller på deres intuition, selvom begge er gode baser.

I modsætning til de fleste planter i vores haver har træer deres rødder dybt nede i jorden. Det er derfor afgørende, at nok vand kan sive ned i de dybere lag. Kun dér - i jordens dybere lag - kan træet optage vandet. Det er derfor bedre at lave færre vandinger, men at give meget vand pr. Optimal er 150-200 liter med 1-2 vandinger om ugen. Det er også vigtigt, at vandet frigives langsomt, så det kan sive ned i jordens dybe lag. Det kræver tid og tålmodighed.

Der er flere metoder til effektivt at vande træer. I samarbejde med vandingssponsorater er trævandingsposer særligt velegnede til bytræer.
Disse giver følgende fordele:

  • Du kan suge 75 liter vand i jorden i løbet af 6-9 timer i en hældning, og det tager kun minutter at fylde posen op. Vandet har god tid til at sive væk, selvom tidsinvesteringen er minimal.
  • Hvis du forbinder to poser til et træ, kan du også frigive 150 eller 200 liter vand i én hæld. Dette er den ideelle mængde for et træ.
  • På grund af posernes drypvanding siver vandet så langsomt ned i jorden, at jorden kan optage alt vandet. Fordi intet vand skylles væk, kan du samtidig spare på vandet. Dette er en vigtig faktor for Gießpat:innen, fordi de ofte betaler for vandet af egen lomme.
  • Ved at vande med vandpose kan der gives en målbar og klar anbefaling til vandingsfadderne (f.eks. 2x2 poser om ugen). Denne anbefaling er nyttig for mange vandingssponsorer, da træernes vandbehov ikke er let at estimere. Dette gør det også nemmere at beregne støbeindsatsen. 
  • Vandingspatienter ved, at det betyder, at de har brug for relativt lidt tid til at vande deres træer effektivt
  • Derudover kan poserne printes. På den måde kan man for eksempel gøre andre dele af befolkningen opmærksom på castingsponsoraterne og fremme offentlig accept af dem
  • Fordi Gießpat:innen får (eller lånt) en vandingspose, bliver de synlige som Gießpat:innen. Du opnår anerkendelse og engagement.

 

Ønsker du mere træviden?

Det kan interessere dig

Opbevar trævandingsposer og vandingsringe vinteren over

Ved at opbevare dine trævandingsposer i slutningen af ​​vandingssæsonen, kan du...

Hvorfor brugen af ​​trævandingsposer er umagen værd

Antallet af tørre perioder og varme dage har været stærkt stigende i flere år. Især unge...

Fantastisk idé, nem håndtering og alt fra bestilling til levering.

Michael K.

Baumbad-vandingsposen

Få din premium-vandingspose